Ash, zsh, Emacs (ako je instaliran, nadam se ne) , info stranice (man je potpuno dovoljan).
-rwxr-xr-x 1 root root 110872 2003-04-28 01:22 /mnt/bhld/bin/ash
/bin/ls: /mnt/bhld/bin/zsh: No such file or directory
4693 /mnt/bhld/usr/share/info/
/bin/ls: /mnt/bhld/usr/bin/emacs21: No such file or directory
-rwxr-xr-x 1 root root 101560 2005-01-16 22:58 /mnt/bhld/usr/bin/amor
-rwxr-xr-x 1 root root 12268 2004-07-07 17:07 /mnt/bhld/usr/X11R6/bin/xeyes
-rwxr-xr-x 1 root root 12476 2004-07-07 17:07 /mnt/bhld/usr/X11R6/bin/xlogo
-rwxr-xr-x 1 root root 297280 2005-01-16 13:51 /mnt/bhld/usr/bin/kiten
Ima jedan problem… ručno brisanje fajlova ne dolazi u obzir jer svaki put kad izvršiš update paketa oni se vrate. Treba skidati čitave pakete. Npr. ovi xlogo i slični beskorisni programi su dio paketa XFree86, kiten je dio paketa kdeedu, info stranice su dio svojih odgovarajućih paketa itd.
[quote][quote]
Od programčiča:
Dio “Igračke” (Amor,Mouspedometa,Xeyes,Xlogo)
" Zabava i obrazovanje" -> “Jezici” -> Kiten
ili bar neke od njih… ;)[/quote]
Sve skupa 100 kB. Dalje?
Čovječe poenta BHLDa je demonstracija Linuxa ljudima kojima se sviđaju takve stvarčice, ne pravljenje idealne distribucije za hackere i geekove. Ako hoćeš ovo drugo bujrum napravi.[/quote]
demonstracija linuxa sa igrackama - kuhaci cajeva i sl. gluposti…
eh…
znaci ako nema igracki onda je hacker… haj ba vedrane smiri se malo… ima previse stvari za jedan disk - sta ce se izbaciti je manje vise vazno…
usput svi ti programski jezici se koriste za “pokazivanje linuxa” zar ne?
Tea cooker je odlična aplikacija! Uvijek je koristim… 8)
[quote]demonstracija linuxa sa igrackama - kuhaci cajeva i sl. gluposti…
eh…
znaci ako nema igracki onda je hacker… haj ba vedrane smiri se malo… ima previse stvari za jedan disk - sta ce se izbaciti je manje vise vazno…
usput svi ti programski jezici se koriste za “pokazivanje linuxa” zar ne? ;)[/quote]
Miran sam 8) mislim da jeste važno šta se treba izbaciti a šta ne, jer se treba voditi računa o cilju koji se želi postići. Onaj ko je zainteresovan za programske jezike mislim da je u stanju sam skinuti Gentoo i instalirati, dakle BHLD primarno cilja na ljude kojima je to jedini kontakt sa Linuxom ili uopšte pojmom “operativni sistem”. Nažalost, veliki broj Linuxaša gleda sa potcjenjivanjem na takve ljude i nameće im svoju viziju svijeta u kojoj sve što ne služi za hakovanje su “gluposti”. To je uostalom i glavni razlog zašto Linux nije popularniji.
Vedrane , možeš li postaviti za daunlod jedan dpkg --list | gzip -c > svi_paketi.gz
Grafika -> Kruler (160K)
Igre -> Atlantik designer (340K)
Internet -> Links (postoje tri verzije na panelu)
Korisni programi -> Tools -> Oclock/Rclock (stvarno korisni )
eto još 100K
usput paket “brltty” bi se mogao za sada skroz ukloniti (1940K)
manpages-de (856K)
da li je potreban “rpm” paket kada postoji i preporučuje se “alien” ?
i da, naš “bosanski KDE” kako vidim je opet hr i sr !!???
hmm…
Uspio sam smanjiti na 699 MB tako što sam pobrisao info folder, neke wallpapere i neke screenshotove iz dokumentacije koji se izgleda nisu nigdje pozivali (vjerovatno iz neke stare verzije).
BTW:
manpages-de otišao brltty - jesi li siguran? Znaš li šta je to?
kruler - vrlo koristan program, ja ga koristim skoro svakodnevno, posebno u web designu.
Links2 ima dependency na links1 !?!?
root@not a tty[/]# dpkg -S /usr/bin/rclock
rxvt-beta: /usr/bin/rclock
root@not a tty[/]# dpkg -S /usr/X11R6/bin/oclock
xbase-clients: /usr/X11R6/bin/oclock
Počistio sam ja te programe iz menija, ali ne mogu se deinstalirati tek tako jer kao što rekoh vratiće se nazad prilikom updata.
Jako sam se razočarao u Debian tj. u kvalitetu Debian paketa.
[quote]
BTW:
manpages-de otišao brltty - jesi li siguran? Znaš li šta je to?
.[/quote]
to je za slijepe osobe …
Eto 699MB kanp stane na 80min cd.
Jah