COOL! Baš ti hvala zlata si vrijedan… i čitav ovaj LUG. Evo ja naručujem… la la la!
PS.: Gleda’ san malo pakete, i nije uopće loše.
COOL! Baš ti hvala zlata si vrijedan… i čitav ovaj LUG. Evo ja naručujem… la la la!
PS.: Gleda’ san malo pakete, i nije uopće loše.
“nindža”
apt-cdrom add ne radi…
probaću install…
fresh, instalacija OK - yet (bila je grafička)
uzeo “install ubuntu”, lokacija Bosna, keyboard us, malo sacekao na 6%, onda je sve ok, upalio… ima svega
aldin@ubuntu:~$ sudo apt-cdrom add
Using CD-ROM mount point /cdrom/
Unmounting CD-ROM
Waiting for disc…
Please insert a Disc in the drive and press enter
Mounting CD-ROM…
Identifying… [42264f3afa9108369ea99a0bbf1fa08a-2]
Scanning disc for index files…
Found 3 package indexes, 0 source indexes, 0 translation indexes and 1 signatures
This disc is called:
'Ubuntu 6.10 Edgy Eft - Release i386 (20061025.1)'
Copying package lists…gpgv: Signature made Sun 24 Dec 2006 01:15:25 PM CET using DSA key ID B395DB99
gpgv: Good signature from "Ubuntu-hr Ningi Project ningi@ubuntu-hr.org"
Reading Package Indexes… Done
Writing new source list
Source list entries for this disc are:
deb cdrom:[Ubuntu 6.10 Edgy Eft - Release i386 (20061025.1)]/ edgy main ningi restricted
Unmounting CD-ROM…Repeat this process for the rest of the CDs in your set.
W: MD5 mismatch for: Release #jedino ovo
aldin@ubuntu:~$
al radi
ps:
kad sa jednim CD-om ubuntu obara rekorde (bez mp3 avi itd, kde, xfce…), ne smijem ni pomisliti šta bi tek bilo kada bi ovako nešto bilo oficijelno…
evo na “nindži” sam isprve vidio da ima java fglrx, acroread, mplayer, vlc itd. itd.
[quote=aldin]“nindža”
apt-cdrom add ne radi…
http://www.slibe.com/fullimage/d18c7a50-Screenshot_softw.png
probaću install…[/quote]
Rješenje ovoga na HR Ubuntu forumu:
http://www.ubuntu-hr.org/index.php?option=com_joomlaboard&Itemid=29&func=view&id=2165&catid=10
Jedva čekam da mi stigne…
btw. imaćeš osjećaj skoro kao da imaš ona 2 sarge DVD-a hehe, super za offline ili dialup korisnike
skontao sam alternativni način kako da se poslije instalacije “normalnog” ubuntu-a doda ovaj DVD, kopiram onaj trusted.gpg koji sam odobio instalacijom ningi-a i onda apt-cdrom add, provjereno & radi…
Ja sam odlucio da isprobam malo podrobnije ubuntu … pa aldine ako ti nije problem da mi taj nindza dvd posudis …
nemere pod vetom si!
btw ponesi blank DVD kod vedrana… vi ste allies hehe skontaćeš
Eh valja sad otici do prodavnice da kupim dvd :))
Dobro … a za veto imam i ja pravo veta … pa se vidimo inshallah …
Daću ti ja dvd a nabavi kad stigneš…
Ma dobro nije problem usput cu vidimo se …
Eh da … .vedrane samo mi reci koju “marku” dvda da izbjegavam … jer znam da je onaj pisac probirljiv tamo …
Pa i nije toliko… ja isključivo koristim Verbatim jer fakat nisu skupi, a marka je marka a ni sa Princom nisam imao problema… ovo prerasta u privatni chat pa bih predložio da prenesemo diskusiju na mail
aha… predobar je! instalirao sam kod frenda, samo ima bug kod instalacije. Al’ najprije jedno muchos hvala
Vedranu i ULK!
Kad bootate DVD, jedan meni vam nudi da instalirate Ubuntu, Kubuntu ili Xubuntu, te naravno server inačice. Instalacija je ona stara kao na Breezy što je bila (dakle, ustvari ona stara konzolaška Debian (ncurses?)
instalacija, koja je odlična, ali ima jedan bug. Kad odredim da je bs ili croat tastatura pri instalaciji
(sr i si nisam probao ) neće kasnije da prepozna znakove slova (a sve dr hoće) kad
upisujem password. Workaround: uzeti us tastaturu i promijeniti kasnije na “whatever” u sistemu.
Ovo naravno može biti samo bug vezan za specifičnu tastaturu mog prijatelja, ali zašto onda normalno radi
kad promijenim layout u postavkama xserver-a ili KDE-u?
Inače sam jako zadovoljan: dođu mplayer (kojeg na Sarge-u nije bilo iz nekih legalnih razloga), transcode i sl.
stvarčice koje život znače. Prednost prema Debian-u je definitivno što su neke za desktop tipične postavke
poput sudoers file-a, CD-ROM unlock, automatsko gašenje računara i sl. sitnice na kojima na Debian-u provedem
sate i sate namještanja. Paketi su također dosta svježiji. Na 4 i po GB Se ipak može dosta toga natrpat.
eh da si pročitao da sam ja uzeo “US”… nisam bez razloga, btw na ubuntu alternate cd-ovima je bug takođe ako se uzme jedna od “naših” tastatura…
To je tihi američki kulturocid made in Južnoafrička republika Coca Cola i MTV nisu dovoljno,
sad infiltriraju i slobodni softver…
Da mi je znati ko ju je napravio… Nikad nećemo saznati!
btw nije problem imati bs tastaturu u X ili u konzoli, samo “during” instalacije alternate cd/dvdova je problem ako se uzme naša tastatura, zato sam i na početku rekao US, valjda je bug, nisam gledao ni prijavljivao
Yup znam. Al’ ne kužim zbog čega taj problem nije bio u ranijim verzijama, a sad se odjednom pojavi.
5.10 je bila sa tekstualnom instalacijom i nije bilo problema… Jel’ to možda ono k’o na Windowsu:
Fix one, break another… ?