Google Wave

[quote=samo4fun]prodje od tad … i vise od 2-3 dana…

nisam jos dobio invite…[/quote]
Nisu oni baš brzi u lizanju markica… doć’e :smiley:

Ok, evo ga napokon, imam jos 4 invajta :smiley: pa ako neko hoce, neka posalje mail na PM! xD

Evo imam i ja osam pozivnica pa saljite mail na pm :wink:

Što će vam ovo da mi je samo znati?! Gdje vam je privatnost otišla? To je u modi sad pa da vam je svima da ste u trendu? Kao facebook, tweeter, gmail, google ovo-ono…

+1

Fakat danas Google i drugi znaju vise o svakom od nas nego sto je Stasi ikada mogla zamisliti da je moguce sa svojih 100.000 zaposlenih i 200.000 informatora.

+1

Fakat danas Google i drugi znaju vise o svakom od nas nego sto je Stasi ikada mogla zamisliti da je moguce sa svojih 100.000 zaposlenih i 200.000 informatora.[/quote]
Pa? Ako je insan valjan pa stavi sve moguće podatke, da mu bude. Niko nikoga ne tjera na to…

Mislim da jednostavno nismo i ne zelimo biti sljedbenici RMS-a :smiley: … nista u mom zivotu nema zanimljivo sto bi Google ili bilo ko drugi mogao “iskoristiti protiv mene”

Ummm, jesi ti pogledao šta je Google Wave ? To nije novi social network, nego alatka za kolaboraciju ( ti ne koristiš ni mail, jel’). Po mom mišljenju svoj pos’o radi odlično a to je pisanje kolaborativnih dokumenata, specifikacija, todo listi za timove ili recimo skupljanje ideja za brainstorming i sl. A to što govore da će zamijeniti mail je daleko od istine :wink:

Tool za kolaboraciju!!! meni to vise lici na jadan pokusaj potkradanja ideja…mada ima onih koji je i dalje to da koriste i da stavlju projekte i COD svoje firme na tu trznicu Informacija… i ko ce to ozbiljno da korisiti…svaka SW kompanija ima interni CVS ili SVN…
Sem toga Facebook i ostale socijalne platforme sluze samo da bi se desocjalizirali korisnici i nacinili vise ovisnima o Web-u, sto se vise vremena provodi na te gluposti manje se ima za stvarne prijatelje i odlaske na analogne kahfe…

Mislim da jednostavno nismo i ne zelimo biti sljedbenici RMS-a :smiley: … nista u mom zivotu nema zanimljivo sto bi Google ili bilo ko drugi mogao “iskoristiti protiv mene”[/quote]
Ako budu imali kakve koristi od tog da te iskoriste, davno bi to uradili. Mada ima i ovo da jos ne mogu. Zakon je daleko :slight_smile:
KOlaboracija moze biti dobra al zavisi sve od ljudi koji je vode. Facebook i vecina ovih vjerovatno opstaju zbog ljudskih poroka…

[quote=die7]Tool za kolaboraciju!!! meni to vise lici na jadan pokusaj potkradanja ideja…mada ima onih koji je i dalje to da koriste i da stavlju projekte i COD svoje firme na tu trznicu Informacija… i ko ce to ozbiljno da korisiti…svaka SW kompanija ima interni CVS ili SVN…
Sem toga Facebook i ostale socijalne platforme sluze samo da bi se desocjalizirali korisnici i nacinili vise ovisnima o Web-u, sto se vise vremena provodi na te gluposti manje se ima za stvarne prijatelje i odlaske na analogne kahfe…[/quote]
Bujrum na jednu analognu :smiley:

Ja bih volio probati to čudo i vidjeti za šta bi mogao biti koristan (već sam dobio invite ali nisam imao vremena da ozbiljnije pročačkam), a kao i sa svim online servisima, treba paziti na povjerljivost informacija.