Hans Reiser optužen za nestanak supruge

Bill Gates 100%

Ostavi ove komentare za sarajevo-x.com, plz…

Kad bi oni na SarajevoXu znali ko je Hans Reiser, nebi ni zalio… sve u svemu je bila sala. On je samo covjek kao i svi mi. A ljudi su u stanju uraditi i najgore stvari, tako da je sve moguce. A bio sam veliki fan ReiserFSa. Mozda i dalje budem kad 4orka bude stabilna i kad se Hansu dokaze nevinost…

Pozdrav

Ice

[quote=AbsintheSyringe]Back to the story.

Et, ja iz nekog razloga vjerujem da bi mogo ubit zenu. Niko od vas nije normalan, vidite kako ste vi agresivni :slight_smile: Ja moram smirivat. Mozda je doslo cojku i ubio zenu. Ha ja. A mozda i nije. Eh ako ode u zatvor …[/quote]
vidi se da ovdje ima slabo ozenjenih… mijenjam bracno iskustvo za linux iskustvo. moze i uz nadoplatu.
:smiley: :smiley: :smiley:

[quote=IceBreaker]ama dosadjivala mu zato sto covjek stalno sjedi za racunarom i programira :slight_smile: “haaaaaans ajdeee u kreveeeeeeeeet”… pa nakon 100og puta i ja bi je ubio :slight_smile: Sala naravno !

Pozdrav

Ice[/quote]
halal ti cufta!
:smiley:

p.s. evo, i ja svoju mjerkam nesto…
:smiley:

Ovi vasi komentari kako je Hansu zena smetala dok hacka te je stoga nasmrt zatukao samo pokazuju kako u kontekstu potencijalnog partnera informaticare treba izbjegavati kako god stignes (neovisno na to kojeg su spola). :mrgreen:

losi ste fakat, a ja taman konto napisat pricu na ovaj fazon:

" naletio hans na neki CIA drone, pa krenuo da ga hacka, i prilikom programiranja mu se omakne i napravi bufferoverflow -… elem u tom drone poludi pa po zeni i na kraju ispade los coredump"

jah

Znači čovjek se više ne smije ni šaliti ako to nije politički korektno… ccc…

Ne, nego fakat nemam vremena da citam/slusam tudje komplekse. Platite psihijatra. Ako je nekome ovo jedino mjesto gdje se moze ‘saliti’ na ovaj nacin onda ima drugih sluzbi po vecim gradovima u svijetu…

I, ne namjeravam se vise zadrzavati na ovoj temi, moze mi naumpasti pokrenuti pricu o IQ, pa gdje bi bio kraj…

Mahanje

samo pokazuju kako u kontekstu potencijalnog partnera informaticare treba izbjegavati kako god stignes (neovisno na to kojeg su spola)

Ma neeee. Ja bi ovo prepravio u “ne dirati dok rade i samo jednom ponoviti nesto”. Cini mi se da je madam RajZer upala u beskonacnu petlju ponavljanja. Brate mili, tada i kernel pukne :slight_smile:

Ja se slazem sa Sanelom :smiley:
A sto se tice Hansa … Ooo Hanze (:D) sta si sad uradio? :smiley:

I nađoše li oni ikad Ninu?

On the bright side, Hans će imati dosta vremena u zatvoru za programiranje, killer filesystem and stuff :wink:

Ja ovdje postavih komentar prije par dana - sad ga nema?!?!? Neko ga skin’o? Zasto?

Pravilnik foruma važi kako za članove, tako i za moderatore. Ako imate primjedbi žalite se na forumu, privatnom porukom ili mailom.

ajmo biti iskreni - niko od nas se ne moze petljati u njegov privatni zivot. On je u IT svijetu ( nazalost ) poznata osoba i naravno da ce sigurno neki poceti generalizirati i govoriti kako su informaticari/ke ( neovisno o spolu, naravno ) losi partneri. Sto se tice Hansa … omnia praesumuntur legitime facta donec probetur in contrarium… Boze moj, nismo svi perfektni.

A sto se tice Pravilnika foruma, nigdje nisam vidio da je sala zabranjena. Hans ovo nikad nece procitati, niti je moja “izjava” napisana u namjeri da nekoga uvrijedi. Cisto sam se htio nasaliti na racun svih informaticara koji puno vremena provode ispred racunara.

@Afan - tvoj komentar je na stranici broj 1 ovog threada. Nadam se da tvoja zena nece nestati, ali opet imamo DOKAZ :smiley: Samo da znas da si nam duzan onda jedan fajl sistem nakon razvoda :wink:

@Bono - istina, puno je foruma gdje se toleriraju kojekakve izjave, ali mislim da forum ULKa nebi trebao biti “strog”. Ako me vec zelis “uputiti” na forum Sarajevo-X, mogla si to uraditi putem PP, a ne javno. Ukoliko moderatori smatraju da je moj komentar suvisan/bezvezan itd - bujrum obrisite ga, ali hocu obrazlozenje !

Lijep pozdrav

Ice

Moj se komentar/kritika odnosio na moderatore. Ponavljam, ne smije biti tihog brisanja poruka i sličnih stvari. Da ne preferiram samo minimalan skup pravila, sad bih tražio da ubacimo “smisao za humor i šala su dozvoljeni/poželjni na forumu” :wink:

Koliko sam ja vidio, ovaj thread nije ni bolji ni gori od drugih diskusija na ovu temu po netu. Bosanci se nekad šale i sa gorim stvarima na svoj račun, pa ne vidim zašto bi bilo grozno šaliti se na Hansov. Ultimativno, nas kao geekove zanima šta će biti sa ReiserFS 3 i 4. Što se tiče drugih stvari, previše je tužnih ljudskih sudbina da o njima ovdje raspravljamo …

Edit: Bio sam napisao nešto pa sad brišem… totalno beskorisna rasprava. Ali slažem se da prilikom brisanja poruka treba ostaviti komentar kao što je postavljeno na pravilniku. Fakat treba patchovati forum tako da se loguju sve moderacije.

hehehehe… pitam se kako je integrisao zenu u svoj file system

pa pretvorio je u neki zeznuti bug ili easter egg :stuck_out_tongue:

Pozdrav

Ice

Ha, Reiser vidio da mu zena koristi ext3 i odmah je razguilo … Kategorican covjek! :slight_smile:

Po svemu sudeci, kriv je :frowning:

Ima na wikipediji ubitacan clanak :stuck_out_tongue:

Nadam se da ce mu u zatvoru obezbjediti laptop i broadband jer mnogo volim reiserfs !