Izasao SuSE 10.0

Pa može biti i od fizičkih oštećenja, prilikom tumbanja samog uređaja ili čitavog računara dođe do defokusiranja raznih leća tako da optički drajv ne radi više optimalno. Softverski problem nije sigurno jer bi se takav problem dešavao uvijek sa jednim softverom a nikad sa drugim. Mislim, računari nisu voodoo nema onog fuzzy “nekad radi nekad ne” - sve ima logičko objašnjenje.

aaaa… what about fuzzy logic :wink: a new feature for burning your media :smiley: just kidding :wink:

Pozdrav

Ice

[quote=aldin][quote=hanumica]je li neko probao prziti DVDove K3Bom?
Radi li?[/quote]
probao sam ja nešto:
počne da se prži i dođe do jedno pola kad neka greška… DVD je bio princo 4X i neki no name dvd pržač, vrijeme i mjesto jučer kod jarana…[/quote]
a i ti princo nisu neki mediji kako mi se čini (ni na macu se svi ne “ispeku” kako treba), ali …
Ono što Vedran reče o kompatibilnosti je dobro da se ima na umu…

izgleda da si u pravu, moram i ja ponovo tražit šta “starije”… ma dobar je i ovaj, al’ ne valja lol

ps:
iz sourca haman ništa pa nemože, mplayer “nemre”, modem nemre, svašta nešta i more i nemre, po meni, malo su zglajzali sa cenerom, možda da se čovjek upusti u neke mirrorse-packmane (ali tu samo broadband dolazi u obzir)…

izgleda da si u pravu, moram i ja ponovo tražit šta “starije”… ma dobar je i ovaj, al’ ne valja lol

ps:
iz sourca haman ništa pa nemože, mplayer “nemre”, modem nemre, svašta nešta i more i nemre, po meni, malo su zglajzali sa cenerom, možda da se čovjek upusti u neke mirrorse-packmane (ali tu samo broadband dolazi u obzir)…[/quote]
Da bi mogo na 10.0 kompajlirat stvari moraš pored gcc4.0.2 instalirat i gcc3.3.6, vidi sa Adisom Foo Masterom :smiley: kako ide procedura, ja sam pokušavao ali imao sam nekih belaja sa mašinom jer je x64 i distro bio i mašina, sad imam x32 suse 9.3, works like a charm :smiley:

Pozz,
adioe3.

[quote=hanumica]neke cudne stvari se desavaju.

1. trash bin prijavljuje da imam 16,777,216.0 TB u njemu[/quote]
    kakve su mi ovo nebuloze?

Lijep pozdrav hanumice,

Ovo znači da ti je sadržaj root particije smeće :wink:8):lol: i da ti je disk pokupio vlagu i sad imaš 16 TB. :wink::lol:
Nemam pojma o čemu se radi zaista. Daj nam još simptoma…

jos jedan simptom je bio da je povremeno (svako par sati) prikazivao da je disk haman pun (izmisljao je oko 7GB)

Zar je toliko bitno šta piše u tom Konqueror prozorčiću :slight_smile: koristi provjeren alat: du -s

bitno u neznanju :D. tnx

Imali ko u Tuzli SuSe10.0 na dvd ili cd-u(bolje ako je dvd) da bi bio voljan da mi posudi da sprzim :smiley:

lol, da si prije rekao, ponijela bih ti. :lol:

samo da kazem da meni ovaj suse 10 nista nevalja. Pa nemogu ni kablovski i modem da namjestim jer mi i nekog razloga nece da pokrene eth1. U suse 9.3 treba mi 1 minuta da podesim modem. Imali ko slicnih problema