Moj desktop

reza 1440x900. Sil to na lapashu? :smiley:

Yup, Toshiba P100.
A drago mi je sto podsjeca na android jer sam Android fan^2

Evo i od mene jedan screen, kubuntu:

Gornji menu je auto-hide.

Evo malo i3-ja:

.

That’s a way to go. :smiley:
Btw, na prvoj slici jel to dzen2 na vrhu?

yep :smiley:
nije mi sjeo onaj i3bar sto dodje po defaultu.

i3bar svakako koristis (to na dnu sto indicira current workspace je i3bar), pa reko mozda je bolje da pajpas i3status/conky-cli u isti, tako da ne moras koristiti drugi bar kada moze biti sve na jednom (ustedis oko 12 pixela :)). Nedostatak je sto i3bar ne podrzaje boje, ali se se to uskro promijeniti. :slight_smile:

Planirao sam to s conkyjem, jer mislim da je doista nepotrebno, niti cemu koristi :smiley:
Na lapasu nisam stavio uopce dzen2 u configu, na njemu je trenutno Arch.

Distro: Xubuntu 12.04 - i386
Defaultni Xubuntu style
Style: Greybird
Icons: Elementary Xfce Dark
Fonts: Droid Sans (hinting slight)

p.s.
bukvalno sada kad snimim neki od *buntu spinova ne moram ništa što se tiče look and feel-a štimati :slight_smile:

zukkyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

.

^
Izgleda kao monsterwm i Solarized palette (vjerovatno Arch), in that case like.

[quote=Asm1r]^
Izgleda kao monsterwm i Solarized palette (vjerovatno Arch), in that case like.[/quote]

Stumpwm brato :slight_smile: na debian sidu (not even close) . Solarized colors koristim za emacs i urxvt.

Bar sam pogodio Solarized, ostalo i nije bilo lahko. :stuck_out_tongue: Anyway po mom ukusu, koristim nesto slicno, Arch, dwm, vim, urxvt, sve to sa solarized palette:

[quote=Asm1r]Bar sam pogodio Solarized, ostalo i nije bilo lahko. :stuck_out_tongue: Anyway po mom ukusu, koristim nesto slicno, Arch, dwm, vim, urxvt, sve to sa solarized palette:
http://ompldr.org/tZXkzcA[/quote]
Kako te ne zabole oči? o.O

Zar ti nisi po srbijanskim i croatskim ulJk forumima ? :smiley:

Eh ali ovdje je u pravu, ovo se ne da gledati kontrast teži nuli.

.

Minimalistično, jednostavno prejako :slight_smile: