Ogranicavanje saobracaja?!

Ma nisam ja AVdija brzopleta,znam da ima veze sa hostname(sta god da je to):-)??!![/quote]
Ma rijesim jedno iskoci drugo.Ne mogu,prekomplikovano mi:-(.Hvala svima na trudu smislicu neki direktniji pristup(2-3 samara i nece vise nista skidati):slight_smile:

Niko nije rekao da je biti Linux administrator lakoā€¦ i da je isto biti user i admin. S toga dokumentacija,dokumentacija,dokumentacijaā€¦ : )

Svinje su debele, knjige su opsirne :slight_smile:

A oko krava lete megabajti

A oko krava lete megabajti[/quote]
Ti to kao pokusavas da budes smijesan?Haj ne spamaj i idi te krave cuvaj koje spominjes:-)

Nema tebi druge izgleda negā€™ ā€œmanuelnoā€ ograničavanje ā€“ dviā€™, tri iz uÅ”iju i etā€™. :slight_smile: Ilā€™ modem pod ključ :slight_smile:

Nema izgleda,a nasla sam jos 3 neka tutorial-a ali nista.Vazda neke greskice.Haj,no frx smislicu nesto,ako samari ne urode plodom xD

router?

Ma treba sad da ga uzmem ali sam pare potrosila:-) trebalo mi za nesto drugo i hebi ga.Sad moram da cekam za to malo:-).To je najbolja solucija

Vrijeme liječi sve, a i braco će narasti :wink:

ako koristi svoj PC onda mu podesi wonder shaper imaga u ubuntu/debianu kao paket na minimum taman tako da se da jos samo surfati, kad hoce da downloada i vidi da ide sporo mani ce se skidanja, sa tim si postigla dvije stvari:

1.Brat se odgaja pasivno znaci tehnika ga koci ali nije bas restriktivna da ne moze da skine samo traje vjecito tako da ce izgubiti intres (ako ima restrikcija on ce traziti nacin da je izbjegne) i bice vjecito konflikata sa bratom u kojem si ti losa sestra

2.Komuniciraj sa bratom napravite plan sta i kad se skida, njemu ce to ustedjeti dengenjanje sa tvoje strane , tebi dati kontrolu trafika, vama oboma poboljsati vezu po pitanju zajednicke stvari

:=)

http://lartc.org/wondershaper/

[quote=die7]ako koristi svoj PC onda mu podesi wonder shaper imaga u ubuntu/debianu kao paket na minimum taman tako da se da jos samo surfati, kad hoce da downloada i vidi da ide sporo mani ce se skidanja, sa tim si postigla dvije stvari:

1.Brat se odgaja pasivno znaci tehnika ga koci ali nije bas restriktivna da ne moze da skine samo traje vjecito tako da ce izgubiti intres (ako ima restrikcija on ce traziti nacin da je izbjegne) i bice vjecito konflikata sa bratom u kojem si ti losa sestra

2.Komuniciraj sa bratom napravite plan sta i kad se skida, njemu ce to ustedjeti dengenjanje sa tvoje strane , tebi dati kontrolu trafika, vama oboma poboljsati vezu po pitanju zajednicke stvari

http://lartc.org/wondershaper/[/quote]
Hahaha jel ti to studiras ili si vec psiholog neki??!!Sto me fino nasmija:-).Ma braco je ā€œtezakā€ pravo ali nista sto seka ne moze rijesiti.Ode ovo u ot.Moze lock

[quote=mladapartizanka81][quote=die7]ako koristi svoj PC onda mu podesi wonder shaper imaga u ubuntu/debianu kao paket na minimum taman tako da se da jos samo surfati, kad hoce da downloada i vidi da ide sporo mani ce se skidanja, sa tim si postigla dvije stvari:

http://lartc.org/wondershaper/[/quote]
Hahaha jel ti to studiras ili si vec psiholog neki??!!Sto me fino nasmija:-).Ma braco je ā€œtezakā€ pravo ali nista sto seka ne moze rijesiti.Ode ovo u ot.Moze lock[/quote]
pazi kako ces sa njim, cim malo odraste ima da tebe degeneci