opensSuse i USB drive

jel’ ovo neko “zvanicno” rjesenje ili ti to koristis?[/quote]
Da. http://start.linux.org.ba/InfoRječnik

jel’ ovo neko “zvanicno” rjesenje ili ti to koristis?[/quote]
Da. http://start.linux.org.ba/InfoRječnik[/quote]
mala greska: monitor i mount su u istom redu
:smiley:

Pa popravi je :wink: wiki je to, može svako editovati…

ih! treba se sjetiti! :smiley:

nego, napravim izmjenu, pohranim je i - nista? ocito nesto radim pogresno? :frowning:

Ja probao i radi… ako nisi prijavljen moraš riješiti matematički problem da bi ti prihvatio izmjenu, ali fakat registracija je trivijalna i nakon toga će ti zapamtiti login.

A vala i problem je da umresh :smiley:

nisam se posebno registrovao. misii sam da je forum registracija povezana za ovom. a, pravo da ti kazem, nije me “niko” ni pitao za registraciju?
ako moras biti registrovan da bi prihvatilo izmjenu onda ti ne bi trebalo ni dozvoliti da pristupis dijelu za izmjene?!?

ili ja “ne kontam” nesto?

:smiley:

Ne, zato sto je wiki javno pisana i editovana dokumentacija, tj. to bi trebalo da pise ko god zna i hoce a ne neka zatvorena grupa od 5-10tak ljudi (kako se sad cini).

Kao što rekoh, ne moraš biti registrovan ali ako nisi registrovan imaš još jedan dodatni korak “potvrde” (radi spammera) gdje te pita npr. 3+2= i ti moraš ukucati 5 :smiley:

Ne, zato sto je wiki javno pisana i editovana dokumentacija, tj. to bi trebalo da pise ko god zna i hoce a ne neka zatvorena grupa od 5-10tak ljudi (kako se sad cini).[/quote]
iskren da budem, Wiki koristim kao izvor informacije, ali nisam nikad nista mijenjao ili dodavao tako da sam bio ubjedjen da SVAKO ima pravo da doda/izmjeni/obrise - ali ako se prije toga registruje. cisto da se zna ko je sta uradio.

usplesan dan! danas sam nesto naucio!
:wink:

stvar je sto ja tu “matematiku” uopste nisam vidio. i sad sam je jedva nasao. po meni bi imalo vise logike da je pored “save” dugmeta i to kao kaptcha?!?

stvar je sto ja tu “matematiku” uopste nisam vidio. i sad sam je jedva nasao. po meni bi imalo vise logike da je pored “save” dugmeta i to kao kaptcha?!?[/quote]
Probavao sam nastimat captchu al MediaWiki je “spaghetti code” tako da je to vise rudarski poso. Sto se tice toga da je pored save dugmeta, i to je malo teze izvedivo jer je taj matematicki “problem” zapravo (captcha) ekstenzija (ergo, nema nekog posebnog nacina da modifikujem template da se to premjesti).

stvar je sto ja tu “matematiku” uopste nisam vidio. i sad sam je jedva nasao. po meni bi imalo vise logike da je pored “save” dugmeta i to kao kaptcha?!?[/quote]
Probavao sam nastimat captchu al MediaWiki je “spaghetti code” tako da je to vise rudarski poso. Sto se tice toga da je pored save dugmeta, i to je malo teze izvedivo jer je taj matematicki “problem” zapravo (captcha) ekstenzija (ergo, nema nekog posebnog nacina da modifikujem template da se to premjesti).[/quote]
ma, ja to samo nak’o… nije frka. jednom skont’o - sad cu znati i necu obracati paznju na to. komentar je bio vise sa “prvi put” korisnike, poput mene. medjutim, takvih je jako malo pa nije vrijedno zafrkancije. :smiley:

Argh… pošto je ova mediawiki ekstenzija a steaming pile of crap, napravio sam kako treba captchu… testirajte pa javite ako šta ne radi.