[POMOC] Instalacija tv tuner-a leadtek tv2000xp

Ovako,promijenila sam izbor source-a na video1 i ono se pojavi kao od tv-a kad nema slike,onaj sum,mislim da je preuzeo signal od kartice.
E sad,da skeniram kanale,kucala sam onu komandu sto si napisao “scantv -n PAL-BG -f europe-east -C /dev/vbi0 -o ~/.xawtv”,ali javi mi ovo:

scantv -n PAL-BG -f europe-east -C /dev/vbi0 -o ~/.xawtv
ioctl: VIDIOC_G_STD(std=0x7fff318486a4 [PAL_G,PAL_D,PAL_K,PAL_N,PAL_Nc,?,SECAM_G,?ATSC_8_VSB,ATSC_16_VSB,(null),(null),(null),(null),(null),(null),(null),(null),(null),(null),(null),(null),(null),(null),(null),(null),(null)]): Invalid argument
PAL-BG: not found

Edit: ako mozes mozda da mi kazes kako da promijenim isto sa video0 na video1 u TVTIME-u!?I na njemu mi je defaultno na video0(kamera).
BTW svaki put kada izadjem iz xawtv-a uvijek kada se vratim u njega defaultni izvor je opet kamera.Kako da se to permanentno promijeni!?
Znam,dosadna sam:-)

EDIT: evo uspjela sam komandom “tvtime --device /dev/video1” i skenirala na njemu i radi:-) ali nemam zvuk!?

EDIT: ne znam da li je do alsamixera,evo slika kakvo je trenutno stanje u opcijama:

http://img109.imageshack.us/img109/9972/screenshotfmf.png
http://img694.imageshack.us/img694/2512/screenshot1hp.png

hmm čuj nema PAL-BG

uradi dmesg|grep PAL

ps:
aliasima odraditi neke stvari npr
alias tvtime='tvtime --device /dev/video1’
alias xawtv=‘xawtv -c /dev/video1’

Ne moze opet,a tona nema:-(

mada nije ista kartica, ali o ovome sam govorio

aldin@home:~$ dmesg|grep -i pal
[ 20.479370] tuner-simple 0-0060: type set to 38 (Philips PAL/SECAM multi (FM1216ME MK3))
aldin@home:~$

probaj
aldin@home:~$ scantv

please select your TV norm
0: NTSC-M
1: NTSC-M-JP
2: NTSC-443
3: PAL-BG
4: PAL-I
5: PAL-DK
6: PAL-M
7: PAL-N
8: PAL-Nc
9: PAL-60
10: SECAM-B
11: SECAM-G
12: SECAM-H
13: SECAM-DK
14: SECAM-L
nr ?

ne znam poslao sam sliku na jednom od postova, spojiš plavi kablić sa tv karte na zvučnu karticu, unmute line in, i pojačaš, meni na taj način radi

ps:
radi li ti sound na win?

Nisi procitao moj post na pocetku topica da sam i ja tako isto vezala kablicem tv kartu sa zvucnom.U winu sve radi normala.