Pa jarane downloadujes Knoppix pa imas sve komande, pa sve ispocetka, onaj DVD.
Cini mi se da je sa Mandrivom One bilo vec tih problema sa komandama da ne postoje bas sve?
Stedili ljudi mjesto tako cuo :roll:
[quote=Kavaz][quote]iwconfig ra0 essid admirza rezultat : host name lookup failure
Ova se poruka ne bi smjela ispisati… nešto nije u redu.[/quote]
Boga mi tako je, no kao što napisah , više nije ni važno…ne funkcionira pa …[/quote]
Isprobao sam sve moguće komande i kombinacije komandi i došao do zaključka da si vjerovatno kucao ifconfig umjesto iwconfig. Nema nikakvog logičnog objašnjenja zašto bi naredba iwconfig ispisala “hostname lookup failure”. Evo probaj ukucati u Google iwconfig “host name lookup failure” i on će te pitati 'Did you mean: ifconfig “hostname lookup failure” '.
Izvini fakat Kavaz, dajemo sve od sebe da ti pomognemo ali ako ne ukucavaš naredbe kako treba onda nema toga ko ti može pomoći.
Osim toga, postoji i MSN, ICQ, AIM…
Medo, to što pričaš je čisti FUD. Postoje sve komande na Mandrivi osim man i komandi koje su dio man paketa (whatis i apropos).
Hvala ti na prijedlogu, no ne bih Knopix !
Nemaš potrebe da se izvinjavaš, baš zbog činjenice da svi imate obaveze i što mi pokušavate pomoči, a ja besposlen svih ovih četiri dana u hefti, ne bih vas više " davio " , ne ide pa OK, nije problem …ionako samo testiram…a sad sam nešto i nesiguran jesam li zbilja upisao " if " ili "iw "…hehe.
Hvala ti na prijedlogu, no ne bih Knopix !
Nemaš potrebe da se izvinjavaš, baš zbog činjenice da svi imate obaveze i što mi pokušavate pomoči, a ja besposlen svih ovih četiri dana u hefti, ne bih vas više " davio " , ne ide pa OK, nije problem …ionako samo testiram…a sad sam nešto i nesiguran jesam li zbilja upisao " if " ili "iw "…hehe.[/quote]
ma čim je tebi nađen admirza u onom MCC onda bi trebalo da može i iwconfig…
Mogu ja i ovako ovo riješiti , odnijeti krš ovdje u Linux udruženje i vips, neko če več pronači rješenje , ali NEČU, kad imam svoj forum i svoje ljude…a možda i nekome drugome sve ovo nekad zatreba ili…
Sad ču sve ove komande probati i na nekoj drugoj distribuciji, uzet ču nekakav DreamLinux…ili Knopix Live…
Mozda grijesim, ali ako ti je lokacija “Sarajvo - OtoKa”, onda su na forumu i udruzenju uglavnom isti ljudi, pa bi mozda svima bilo lakse da dodjes u cetvrtak na sastanak, a rjesenje se kasnije moze postati na threadu.
ubuntu…
Napisah @aladinu da sam daleko od kuče, 1800 km, lokacija mi je BILA Šeher , ali eto sad sam u Švedskoj, kontao sam , na udruženje Linuxaša ovdje , no NEČU …ništa da mi oni pomognu.
OK_i @aldine, probao i sa Ubuntu_om, i sa DreamLinux-om i ista ili slična stvar.
Hvala svima i zaboravimo ovo, idemo dalje …
I to je ono što mene zeza…na ovaj isti kompjuter nakačim kabal, idem preko istog routera ili access tačke " admirza"…i evo me pišem vam sa Mandrive Live, upotrebljavam Firefox i tako dalje i tome slično…da Bog sačuva…a mora ba radit i sa karticom, samo JA tu nešto griješim, a šta pojma NEZNAM.?!
[quote=Kavaz]Napisah @aladinu da sam daleko od kuče, 1800 km, lokacija mi je BILA Šeher , ali eto sad sam u Švedskoj, kontao sam , na udruženje Linuxaša ovdje , no NEČU …ništa da mi oni pomognu.
OK_i @aldine, probao i sa Ubuntu_om, i sa DreamLinux-om i ista ili slična stvar.
Hvala svima i zaboravimo ovo, idemo dalje …[/quote]
…a sad si u Šeher Švedskoj (u Örebro?) :lol:
Fakat, ljudi se trude da ti pomognu, ali ako nisi siguran da si ukucao ono sto ti kazu onda… Da sam ja na tvom mjestu ja bih otisao u lokalni LUG i zamolio za pomoc, sigurno ce ti izaci u susret (+ sto ces tako upznati linuxase u tvom mjestu).
Inace ako te put nanese u Stockholm javimi se pa da to pokusamo srediti.
meni je dolazio neki linux driver za moju karticu, ali dok nisam rmmod taj modul i koristio ndiswrapper nije moglo, baci pogled na ovu listu i vidi ima li te gdje:
@dadoV, hvala na ponudi za pomoč, često sam u Štkh, jer mi stariji studira na KTH_u a i živi tu.Ovdje u mom gradu bio je neki mali LUG , od 11 članova, dolazio sam i ja ponekad na sastanke, sad se to svelo na tri - četiri čovjeka.Doduše, vele da na univerzitetu ima par stotina njih koji voze neku od distroa, ali sam ja želio da sa " svojim " riješim taj problem. Ja i vozim Mandrivu , internet konekcija mi ide preko routera i sa kablom, zadovoljan sam , jer malo se učim, malo mučim, čitajuči uputstva i to sad za sada fercera kako meni i treba.Pokrenuo sam temu, jer mi nije bilo baš jasno, što to ne funkcionira sa wirelesom. No nema veze, sve je OK.Možda i neko drugi bude naletio sa istim ili sličnim problemom, tako da ima odakle da krene.
Hvala svima !!