Ama vas dvojica ste carevi. Jedva sam se snas’o kako da promijenim adresu, ali eto uspio sam. Bezzze sam “puko” 11.0.0.1 ieto rrrrrrrrrrrrradi, radi…
Jeste da mi sad route -n kaze da mi je 11.0.0.0 defaultni gateway i za internet, ali boli me briga jer rrrrrrrrrrrrradi. Samo mi nije jasno sto 11.0.0.0 kad sam ja stavio 11.0.0.1
Jos nesto (sjetih se jer mi se desilo dok sam postao prethodnu poruku) konekcija mi ima obicaj “puci” sama od sebe. Doduse uvijek mi se to desavalo za vrijeme dok nista ne downloadujem, ili uploadujem, ali nigdje nisam vidio opciju za automatski disconnect nakon nekog vremena neaktivnosti
Ne mogu ni ja, kaze “timeout on server”, ali kakva je svrha toga da pokusas otvoriti u browseru IP adresu svog gatewaya (ne znam, zato pitam), i zasto bi to uopste i bilo moguce? Kako god, ovo mi uopste ne smeta normalnom koristenju interneta (bar ja nisam primijetio da smeta)
Pa to je kad imaš Speedtouch modem+router koji ima web interfejs za konfigurisanje, onda se on da podesiti u bridging modu što ti olakšava stvari jer na PCu konfigurišeš najobičniji LAN, a router se brine za ostalo. Mislim da je 10.0.0.138 bila default IP adresa.
da, ja mislim da je moguce. Barem meni na winxp sa sistemom net(8x.x.x.x)+free(10.0.0.x) preko LAN(x.x.x.x) i routera(u bridge modu). Ja zamjenim IP (za LAN) sa 10.0.0.2 na svoj zeljeni, i radi normalno. jos nisam testirao sve ovo na susetu