[RIJEŠENO] problemi sa konekcijom

Da si me odma poslusala ustedila bi si vremena :slight_smile:

:slight_smile: hm, nekako sam znala da ces prokomentarisati;)

ali eto bio si u pravu…:wink:

Sad jos da kazes na kojem serveru chatas da ne chatamo ovdje :lol:

Udruženje Linux zavodnika BiH :slight_smile:

Hej Irmic :slight_smile:

Drzi se ti Ubuntua, ne jer je dobar, nego ako u Suse-u ne budes imala problema, nece ti momci vise morati pomagati!

Mala sala, hvala i od mene sto pomazete mojoj drugarici…

Za sve pocetnike (i ja sam jedna od njih): na ETF-u ce biti organizovani kursevi Linuxa, nadam se da ce biti otvoreni i za studente drugih faklteta.

ako neko ima konkretne informacije o ovom kursu sto muzevira spominje,nek javi!!! ja sam zainteresovana, naravno ako je zamisljeno da mozemo ucestvovati i mi sto nsmo ETF-ovci!!!

http://kursevi.linux.org.ba/

onaj modem proradi?
samo da ti kažem da ne ideš preko onog broja (082200000) jer je preskupo-ono je samo proba, i mislim da će ti konekcija biti ograničena na 14k zato što su to linuxant driveri (bez šifre), reče mi Amar da se modem nije čuo prilikom biranja, aha, ono “moje” pon je znači ok
jah još nešta možeš dodati modem monitor na gnome taskbaru i da vidiš kada si konektovana i koliko vremena…

izbriši ovo

sudo rm /etc/chatscripts/provider*

ps:
imaš boljih gui programa za konektovanje na net (KPPP), za to ti može poslužiti kubuntu, možeš na gnome-u pokretati KDE apps.
ili sudo apt-get install kppp (kada podesiš /etc/apt/sources.list)

http://start.linux.org.ba/Ubuntu

Riješeno na sastanku ULKa :slight_smile: scanmodem utility je potvrdio da je u pitanju Conexant HSF modem nakon čega smo skinuli drajver sa Linuxant stranice koji je radio savršeno.

Da, ali mislim da će ostati ograničenje na 14.400 bps. Irma ako ti internet bude previše spor, moraćemo patchovat driver. Javi šta se dešava.

Samo zelim da se zahvalim i kazem da sam zahvaljujuci uglavnom vasoj pomoci namjestila sebi konekciju na Ubuntu 5.10. Isti modem bio kao kod irme, i laptop i isti problemi :). Sad i ja mogu na net preko Ubunta.
Stvarno ste carevi! Respect.
I za strpljenje i znanje svaka cast!

PS Ovo sad pisem u Mozilli Firefox :))))
Ako budem skontala sta sam pri kraju jos uradila postacu ovdje, vazi.
Poza!

Super, drago mi je da ljudi koriste search opciju i rješavaju probleme bez postavljanja pitanja na koje je već uspješno odgovoreno.

Neogenesis, ako hoćeš da se upoznaš sa linux community-jem iz Sarajeva, dođi na sastanak u četvrtak.

sto nas ima masala =)

Hvala, rado bih dosla, ali nazalost, stvarno sam bogu iza nogu :(, a i u subotu mi je matura :).
No zaista mi se svidjaju linux forumi, nema sta nema na njima + toliko otvorenih ljudi punih volje da pomognu (kako li je tek uzivo, na sastancima(’-’).
Mozda cu i ja nekad imati potrebno znanje da nekom pomognem, zasad samo objasnjavam nekima da postoji i Linux (jad i bijeda oko mene, vecina pita: sta je to? :(.
Pozdrav, i lijepo se provedite!