[RIJESENO]Radeon hd 3200 restricted driver-i problem!

Prije no sto odustanes pogledaj ovaj gajd: http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Hardy_Installation_Guide

O kojoj se maticnoj kartici radi?

[quote=DadoV]Prije no sto odustanes pogledaj ovaj gajd: http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Hardy_Installation_Guide

O kojoj se maticnoj kartici radi?[/quote]
Mislis maticnoj ploci?Ploca je ECS 780GM-A,dakle AMD 780G chipset i integrirana HD RADEON 3200 graficka.

BTW i taj sam tutorial pratila ali ista stvar dakle ne pomaze!Thnx anyway

[quote=mladapartizanka81]Mislis maticnoj ploci?Ploca je ECS 780GM-A,dakle AMD 780G chipset i integrirana HD RADEON 3200 graficka.

BTW i taj sam tutorial pratila ali ista stvar dakle ne pomaze!Thnx anyway[/quote]
Onda otidi u BIOS, nadi “over 4G remapping” i promjeni na “below 4G”. To bi trebalo srediti probleme sa grafikom.

[quote=DadoV][quote=mladapartizanka81]Mislis maticnoj ploci?Ploca je ECS 780GM-A,dakle AMD 780G chipset i integrirana HD RADEON 3200 graficka.

BTW i taj sam tutorial pratila ali ista stvar dakle ne pomaze!Thnx anyway[/quote]
Onda otidi u BIOS, nadi “over 4G remapping” i promjeni na “below 4G”. To bi trebalo srediti probleme sa grafikom.[/quote]
Je li ti to mislis re-mapiranje RAM-a??Te opcije nemam u BIOS-u a ako mislis na to ne kontam kakve veze ima to sa grafikom??Inace,kao sto znas,grafika moja naravno koristi RAM a trenutno mi je za grafiku odvojeno 256MB,a sve sam pretrazila po BIOS-u,znam ga vise ko pjesmicu,ali tu opciju nisam nasla.

Kod mene je HD 3650 i ATI installer radio bez problema …

Ja znam da ovdje ima caka i da je ona ustvari u samoj konfiguraciji xorg.conf file-a jer ja cujem po zvuku da se ubuntu podigne ali slike nema.Haj sad nek mi neko kaze kako da sve pocistim sto se tice ovih restricted drivera rucno preko konzole pa da opet probam preko installer-a.BTW jos mi u sekciji Applications na panelu stoje opcije Catalyst Centra?Kako da to sve pocistim dakle da bude kao da sam tek instalirala tj kao da nisam ni pokusala instalirati drivere,pa da opet sve pokusam.Mozda ima nesto sto mi je ostalo pa to pravi problem!!??
Hvala na trudu

E ovako: EUREKKA proradili su driveri i sve je bilo do jeb…e rezolucije!!!A toliko glupo da ne moze biti gluplje.Naime,uvijek sam kod rucnog unosenja rezolucije na prvo mjesto stavljala “1280x1024” mjesto da prvu stavim “1024x768”,a zatim ove ostale rezolucije.Kad sam to ispravila sada sve radi.
Kucajuci “sudo fglrxinfo” dobijam konacno ono sto se trazi dakle:

display: :1.0 screen: 0
OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc.
OpenGL renderer string: ATI Radeon HD 3200 Graphics
OpenGL version string: 2.1.7659 Release

A sto se tice onih tockica sada rade ok i vrte se normalno.E sad,posto sam ja velika cjepidlaka,te sam zeljela i da imam efekte da ih koristim probala sam da ih osposobim(ono desnim klikom na desktop,pa visual effects,pa enable),dobijam poruku da ne mogu da osposobim efekte!!!
Da li da otvorim novu temu u vezi ovoga ili cete vi meni da ovo ovdje rijesite.
HVALA NA TRUDU PRAVA STE RAJA,CIJENIM VASE STRPLJENJE!

Drago mi je da radi :slight_smile:
Sto se tice efekata, pretrazi forum, siguran sam da vec ima slicnih tema.