Vazno je da se javio najbolji strucnjak Sigurnosne Oblasti povodom Informatike u BiH, koji sa tek 20tak godinica i ne zavrsenom niti srednjom skolom ( srednje ni nema u pravcu Informatike koliko znam) niti Faxom Inf. uzima si pravo za rijec, dok se veliki svadjaju…
Ako si ikad dosao u dodir sa Astarom, a to sumnjam onda is mogao primjetiti da Astaro ima i mnoge druge komponente a ne samo PF ili AV ili IDS , CA,VPN, vec i ine druge, sem toga Astaro spada u Low-budget AGF za manje firme i privatna lica… Sem toga i amaterima je jasno da samo sa jednom vrstom zastite imamo tzv. Sigle Point of Failure a ja sam govorio o malo komplesnijoj vrsti u gore napisanom postu ( znaci u kombinaciji sa jakim AGF, zatim vise skalrnim FW sistemom ,IDS,IPS itd)…ja govorim zaista o stvarima o kojim obicni smrtnici se ne dotacu, i nemogu skinuti sa Distrowatcha…sem toga i dalje stoji da kompletni taj sistem koji sam ja u postu nabrojao i arhitetktura samog networka bi zaustavila svaki napad.
Ko tvrdi protivno mozemo startati 1 sedmicni pokusaj, u kojem svako ko zeli moze moj network da pokusa da provali a koji po dizajnu odgovara vec gore ugrubo opisano mada sa jos par dodataka, icu cak toliko daleko da cu nabrojati i sve komponente i verzije istih, tako da slabiji medju vama tolikim hackerima ili security strucnjacima mogu pokusati iskoristiti i poznate exploite…mislim sta jos da radim…nema mi druge…nego kako to bosandzeros jedino razumije, direktno u glavu :?:
Sem toga “EXO” meni je licno vrlo bljutavo komunicirati sa tobom, sto ti iz posta so posta i sam dokazujes, te nebih da odgovaram sad u stilu : alo djecko i sl. fore, ali si mozes misliti kolko imam respekta prema tebi i slicnima…:oops:
Bilo je vrlo zabavno citati tvoje fikcije o Inostranstvu ili Dijaspori (ako poznajes stvarno znacenje te rijeci, sumnjam, poput vecine evo http://hr.wikipedia.org/wiki/Dijaspora)…mada ih nazalost nemogu povezati sa sobom, ja nisam bio prisiljen ja sam sam to odabrao, napustiti drzavu u kojoj je previse krkana poput tebe, i onih i gorih koji su na vaznim polozajima.
Zamisli mozemo mi to ovdje puno bolje, ta valjda ne moramo usporedjivati kvalitet Njemackih skoli i Fakulteta sa Bosnom…mada ja neznam sto sa tobom to raspravljam kad vjerovtno nisi intelektualno niti ustanju napisati dvije slozene recenice… al evo da te prosvijetlim recimo ima ovdje i vozova ispod zemlje eeee cojk… ispod zemlje (izgovoreno onako nazalno)
P.S bas se zabavljam sa ovim Forumom…sve je tako bosanski, a i dobar je ovo trening
P.S ja nemam mogucnost samo citati vec i raditi sa istim Exo