Hmm, pogrešno. Možda je to istina prilikom prvog pokretanja neke KDE aplikacije (još nisu učitane KDE biblioteke), ali svaki sljedeći put nema apsolutno nikakvog overhead-a.
=> Koristite ono desktop okruženje koje vam se više sviđa, koje vam leži
=> Koristite (kvalitetnije) aplikacije, bez obzira na to iz kojeg okruženja dolaze
Reci sta Fedora mi nije bas, ako ima Ubuntu DVD nova koliko vidim da ta distribucija je vodeca u odnosu na druge mozda bih, ali kako se rijesiti problema koji nastaju rekoh to Yast&co ko ce izaci sa brdom problema koji nastaju onda,
recimo Ntfs particija ni na Mandrivi ni a Fedori nisam mogao dospijeti na njih iako sam instalirao na fedori onaj ntfs rpm paket. Nasao sam particije na Konqueror, a na Gnome nisam ih nasao i kada kliknem nisam bio ovlasten da pristupim na particije iako sve sam pokusao ali bez uspjeha. Naravno sve u vidu pocetnika, a naravno da profesionalci to rijesavaju na brzinu.
Sto se tice Panel-a mozes ga sloziti i desno i lijevo a i gore (desni klik na panel otkljucaj ga i prenesi)
Ma Ubuntu je super, nekada sam bio protivnik te distribucije dok je nisam probao. Instalacija cca 15. minuta i imaš usable sistem na kojem 90% hardwarea radi out of the box. Samo ti instaliraj pa pitaj šta te zanima na Ubuntu podsekciji. Drago će mi biti pomoći ako budem mogao.
OK, tako sam čuo, ako ti kažeš da nije tačno, onda sigurno nije tačno.
Da ali memorija koju požderu te biblioteke (*) je reda stotinjak MB. Za korisnike koji imaju manje od 512 MB RAM to bi mogao biti bitan faktor.
() + razni servisi npr. za K : kdeinit, dcopserver, klauncher, arts, kded; za G* : gnome_settings_demon, gconfd, bonobo_activation_server, esd, spellcheckeri razni itd. Da ne govorimo da neki od ovih procesa ostanu pokrenuti i nakon što pogasiš sve aplikacije.
… Ljudi otišli smo u totalni off topic te bih predložio da se ova tema zatvori.