forum.linux.org.ba

  Udruženje Linux korisnika BiH

Niste prijavljeni.

Obavijest

Forum je trenutno u read-only modu. Možete pregledati teme i postove, ali ne i postavljati nove. Još uvijek istražujemo security propust u softveru foruma (blind SQL injection) - adis

#1 2012-09-15 09:16:22

vedran
Modifier
Iz: Sarajevo
Registrovan: 2002-12-09
Posts: 5,607

Linux/FLOSS edukacija za srednjoškolce

https://plus.google.com/photos/10794078 … 9529959233

U saradnji sa Udruženjem za kreativno učenje "PLUS" i Elektrotehničkim fakultetom Sarajevo, 13. i 14. septembra organizirana je radionica na temu Linux/FLOSS za učenike srednjih škola. Zbog velikog interesovanja događaj je ograničen na učenike 4. razreda tehničkih srednjih škola KS. Kompletan događaj organiziran je potpuno neprofitno i volonterski.

Radionica je organizirana u tri sesije na temu: instalacija i korištenje Linuxa, popularni FLOSS programi, uvod u administraciju Linuxa. Po završetku učesnici su dobili certifikate i naravno Ubuntu Linux CDove. ETF je omogućio korištenje laboratorija tokom kojih su učenici isprobali naučeno. Prezentacije su držali forumaši dinko_metalac i moja malenkost. Na žalost iz ULK nije učestvovao više niko ko bi pomogao oko nekih tehničkih detalja tipa instalacija sistema, umnožavanje CDova, pomoć učenicima i odgovaranje na pitanja i sl. Pozivamo zainteresirane da volontiraju kako bi ovakvih događaja ubuduće bilo više!

P.S. Rekli su mi da je o ovome bilo i u medijima, pa ako neko ima jučerašnje novine molim da skenira članak smile hvala

Offline

Board footer