2. Zenica Linux Seminar

Lijep pozdrav,

Čast mi je i istinsko zadovoljstvo da Vam saopćim da će se drugi put u Zenici održati Linux seminar - 2. Zenica Linux Seminar.

Istinski smo se potrudili, maksimalno koliko smo mogli kako svojim zalaganjem ali isto tako i finansijski da napravimo pravu stvar, te da nastavimo tamo gdje smo stali sa prvim seminarom - u progresivnom i kontinuiranom jačanju informatičke pismenosti kod građana Bosne i Hercegovine.

Više o seminaru možete naći na http://linux.zenica.ba/

Iskreno se nadamo da ćete svojim prisustvom na seminaru poboljšati kvalitet i uljepšati ovaj događaj.

Bila je greška u listi predvača koja je sada ispravljena (nepotpuna lista). Izvinjavamo se na propustu.

Ima li ikakvih komentara? Ukoliko imate neki prijedlog, ideju, generalno kritiku osjetite se slobodnim da to i iznesete.

Da Vas čujemo :wink: 8)

Kemo koliko bi trebao seminar trajati da znam kada bih mogao uhvatiti autobus? U 12 pocinje i kada bi mogli zavrsiti?

Lijep pozdrav Ibrame,

Sutra će biti riješeni administrativni problemi sa UTIC-om i onda će se ponovo aktivirati lista.

Mislim da će seminar trajati do 16h.
Računaj da će predavanje trajati do 25 minuta.

Dobrodošao Ibrame.

Sa poštovanjem

OK znaci 15 u 12 sati. trebao bi doci a dovest cu i jos 2 momka, trebali bi i oni doci. A sto se tice sponzora moglo bi nesto biti ali ne smijem garantovat bas 100%.

Dobrodošli!

Sta da se kaze i napise…?

Nisam bio na proslogodisnjem, 1. seminaru, tako da ne znam koliko se sta poboljsalo ili promjenilo, ako je uopste… Misljenja sam da je seminar dobro organizovan i da su predavanja bila na zadovoljavajucem nivou. Moram reci da me je najvise dojmio svojim predavanjem Adis Nezirović na temu Razvoj aplikacija za GNU/Linux platformu (GLAD), mozda zato sto me to najvise i interesovalo a mozda zato sto je to momak odlicno odradio.

Na moje (veliko) iznenadjenje jedva par stvari da mi je “zaparalo” usi u trenutcima kada su se pojedini predavaci doticali relacije Linux - Windows.

Na kraju, posto znam da je vas cilj promocija Linux operativnih sistema i svega sto ide vezano za to, milim da bi neki buduci seminar trebali podijeliti na dva dijela, jedan za pocetnike, drugi za sve ostale. Kako recimo ja ne bih morao sljedece godine da odslusavam sve ponovo o tome ko je tvorac Linux-a itd… nije naporno ali bi ovi iskusniji mogli da to smatraju zamornim. Jos bih prvi dio, dakle onaj za pocetnike koji zele da pocnu raditi sa i na linux-u, uredio tako da se u njemu predaje samo o osnovama koristenja operativnog sistema. Da se ljudima objasni da mogu sve imati na Linux-u sto imaju i na Windowsu i to sve klikom :slight_smile:

Eto ne bih dalje…

Imal tih slika? :wink:

http://howto.linux.org.ba/galerija/v/zenica05/

Baš vam je bilo dobro… A ja krečila cijeli dan :frowning:

Prema onome što sam mogao vidjeti iz dosadašnjeg iskustva promjenilo se mnogo toga nabolje. Prvi seminar nije bio dobar onoliko koliko je mogao biti iz prostog razloga što je probijao led. A veoma dobro znaš šta znači probiti led u Zenici. Učilo se na greškama, bilježilo se dosta i pokušali smo to popraviti sada. Međutim, kao organizator sasvim sam svjestan da je mnogo toga izostalo, ne zato što nije moglo, nego zato što nije bilo vremena i ljudstva da se implementira.

Veoma mi je lijepo čuti pohvale na račun organizacije. Na tome se radilo teško i dugo i prema onome što sam mogao vidjeti urodilo je plodom. Također, veoma mi je drago da ste zadovoljni kvalitetom izlaganja. Lično ću se potruditi da se to dovede na još jedan viši i profesionalniji nivo.

Ovo je standardna kritika :wink:8):lol:

Veoma interesantan prijedlog. Međutim sa trenutnim resursima kojima raspolažemo to je veoma teško za implemetirati. Naime, najveći je problem ljudstvo. Svakako je interesantna ideja koju ću u nekom narednom periodu detaljno razmotriti. Imam nekakav osjećaj da bi se trebalo pojačati djelovanje na lokalnom nivou u cilju kontinuirane promocije Linux.a kako bi se neke osnovne teme same po sebi izbacile, ali pri tome treba voditi pažnju d ateme budu baš onakve kakve bi sve teme na ovakvim događajima trebale biti - jednostavno seminarske.

Na kraju treba da kažem da mi je veoma drago da si zadovoljan, i ja sam, a nadam se da su i ostali koji su prisustvovali/predavali. U sljedećih nekoliko dana ću napisati neki izvještaj sa seminara pa ćemo vidjeti dalje (idem se odmoriti malo :wink:)

Sa poštovanjem,

Poslat ću ja još interesatnih slika u toku noći.

Evo moje prezentacije, valjda ću u međuvremenu pripremiti i šta prigodnog teksta (kad sam već toliko tušio ljude)

http://adis.linux.org.ba/docs/zenica2005.pdf

[quote=Adis]Evo moje prezentacije, valjda ću u međuvremenu pripremiti i šta prigodnog teksta (kad sam već toliko tušio ljude)

http://adis.linux.org.ba/docs/zenica2005.pdf[/quote]
Zamolio bih i ostale predavače da mi dostave prezentacije kako bi ih mogli postaviti na stranici. Bilo je interesa.

voZdra,

kod mene su prezentacije tako da nema potrebe za tim … jedino Vedran treba da posalje svoju …
prebacit cu to na server za koji dan

Lijep pozdrav,

Izvještaj sa seminara je napisan (20-ak stranica), isprintan i ukoričen. Ostaje još samo da ga predamo u Općinu i BNP te da jedan primejrak ostavimo u arhivu Zenica Linux Seminara.

Izvještaje sa seminara ću predati u prvoj sedmici naredne godine, najvjerovatnije.