p.s.
I told you
It’s been a while since we’ve seen aldin — their last post was 10 years ago.
Sve rečeno. Ko da je jučer bilo kad su Ubuntu CD-ovi zaglavili na carini…
Koja je bila pomama za onim CD-ovima, do prvih par verzija nisi mogao ni doci. Hej, da ti neko posalje CD besplatno (i da je legalno) u to vrijeme…
Sve je receno. U Bosni se kaze… pametnom je i isaret dovoljan.
Sama ideja da se javim na forum poslije toliko godina, nesto znaci. Bas me ono spucalo kad vidjeh video
Mogao bih sad evocirati (kad gledam sta sam pisao, sta smo pisali), da ne kazem i malo likovati, ali zadrzacu za sebe. Ugl, osjecaj je cudno mixan.
Dugo putovanje… svih onih koji su na ovaj ili onaj nacin bili dio price, ne samo Ubuntu-a, vec generalno OSS, cestitam svima
S ove vremenske distance, moglo bi se reci, da smo kao pojedinci i kao udruzenje uspjeli u “misiji”, da je vrijedilo, takodje cestitam svima jos jednom.
Sve najbolje mojim ULK-ovcima!
p.s.
Adise, zelim javno da ti se zahvalim, neki ne znaju, ti si mi nasao prvi posao s Linuxom
Godine su samo broj
Svašta se otad izdešavalo, a opet kao da se nije puno promijenilo. Osim ako pod tim puno ne mislimo na systemd, wayland, DXVK, Proton, Ubuntu Pro… Evo systemd uveo zamjenu za sudo pod nazivom run0.
Još imam one CD-ove 7.04-9.04 Kubuntu i Ubuntu, ali sad preko Ventoy možeš natrpati svega na USB.
Pozdrav svima.