3d

Instalirao sam Ubuntu pre 1 dan ! I stvarno je extra! Drug mi je pricao da ima da se instaliraju 3D efekti (ili sta vec) Moze li neko da mi pomogne kako da ih instaliram !?

Potrebno je da prvo instalises graficke drivere. Preporucujem ti da koristis envy posto on sam odradi posao. Nakon toga otidji u Systems --> Preferences --> Desktop Effects pa ih ukljuci.
Takodje mozes i da instalises beryl.

Malo podataka, vecinom sada sve radi automatski instaliranje drivera, e sada ako je ATI karta e onda je sigurno nekakav problem sa composite, ali trebas javiti gresku koju ti prikaze.

Kod mene je nvidia ! Hmm, samo sada treba 1 da skinem drajvere za moju graficku ! Malo ce potrajati dok ja to nadjem :frowning:

kako da instaliram drajver ?

Skini installer, uradi

da bi instalirao drajvere ispravno.
Nakon toga idi u meni System->Preferences->Desktop Effects i omogući 3D efekte.

Ovo mi izbaci ! Ne znam u cemu je problem :frowning:

Pokrenuo si instalaciju dvoklikom, i otvorena je u Kate text editoru. Da bi ispravno pokrenuo instalaciju, otvori konzolu (Terminal) - Alt + F2 i upiši konsole. Zatim prati moja uputstva.

Ok sve je uredu, ne razumijem ako je Feisty onda instalacija ide automatski, dvaput kliknes i instalirano, a sada vidim KDE okruzenje, znaci Kubuntu?

Od srca ti preporucujem program pod imenom “envy” koji mozes naci na http://www.albertomilone.com/nvidia_scripts1.html
Instalises ga dvoklikom i kada ga pokrenes treba samo da odaberes ATI ili Nvidia i sam ce odraditi instalaciju.

Da probavao sam i tako, ali nece da ga pronadje ili sta vec !

Nisi u dobrom direktoriju. Moras vidjeti gdje ti se downloadovalo - po defaultu je na Desktop ako se ne varam …
uradsi cd Desktop
pa onda sh …

Pocetnik sam u linuxa ! A drajver za graficku se nalazi na desktopu !! Je li treba da ga negde premestim ! Ako treba, molim te malo detaljnije :wink:

[quote=ducha]Od srca ti preporucujem program pod imenom “envy” koji mozes naci na http://www.albertomilone.com/nvidia_scripts1.html
Instalises ga dvoklikom i kada ga pokrenes treba samo da odaberes ATI ili Nvidia i sam ce odraditi instalaciju.[/quote]
Ok, a kada udjem tamo ! Sta od onoga treba da skinem ! Skidao sam nesto, ali neje to to ! pls ako ti nije problem postavi direkt link za envy !

http://forum.linux.org.ba/viewtopic.php?id=3686
Opet rekoh ne znam koji ti je kubuntu verzija tvoje distribucije?
Ovo gore je za Edgy ili 6.10 verziju

kad manipulišem sa fajlovima u terminalu obično ukucam komandu i onda uradim Drag and drop fajla sa desktopa upravo u terminal i onda on automatski napravi “putanju” tako da nema potrebe mjenjati bilo kakav direktorij… jednostavno i brzo samo moraš paziti da ukineš apostrofe na početku i na kraju “ulijepljenog” linka…

Kod mene ne pise 6.10 ! kod mene nema nista !

kod njega je sedmica…

Nista ako je zadnji onda se sam instalira nema potrebe za onim gore trazi Restricted Drivers Manager u Systemu il Administraciji :slight_smile:

Moze li malo bolje da mi objasnis gde je to :smiley: