64 bit Debian

Ima li neko više informacija o 64 bitnom Debianu? Sve što sam ja uspio naći je ISO Image Debian Sid od 105 MB. Također, trenutna verzija 64 bitnog Sid-a je pure64, dakle podržava samo 64 bitne aplikacije.

Ako neko ima više informacija, bio bih jako zahvalan.

Mi iz ULKBL imamo Sarge 64 na da li 17 ili 15 CD’ova, šaljemo ga vašim predstavnicima ovih dana ! Čim kupim tonu CDova :wink:

Tooo! I meni treba x64 Debian. Thank you very much. Please javite kad stigne ovaj Debian da ga dignem čim prije… :smiley: :smiley: :smiley:

Je li itko iz Sa dobio 64 bitni Sarge? Pleeease jako mi treba i spasit’ ćete me ako ga netko zbavi …

Nije jos niko. +stasemoze+

uskoro, uskoro …

upravo rezem …

shaljem vam ga postom, Igor se ponudio da ga ponese u Sarajevo na Dejvida K. ali ja nisam stigao da sredim rezac tako da nista od toga …

bono, hajd reci mi na koju adresu da poshaljem, sta je potrebno za slanje (kakvu kovertu da uzmem? da li da uzmem preporuceno itd) pa da vam poshaljem sutra ako radi posta ili u ponedeljak.

Distro vam shaljem u formatu 1 CD (butabilan) i 2 DVD-a sa po 7 ISO fajlova.

Pozdrav, neka ova razmjena distribucija zapecati nashe prijateljstvo!

+Al+

[quote]uskoro, uskoro …

upravo rezem …

shaljem vam ga postom, Igor se ponudio da ga ponese u Sarajevo na Dejvida K. ali ja nisam stigao da sredim rezac tako da nista od toga …

bono, hajd reci mi na koju adresu da poshaljem, sta je potrebno za slanje (kakvu kovertu da uzmem? da li da uzmem preporuceno itd) pa da vam poshaljem sutra ako radi posta ili u ponedeljak.

Distro vam shaljem u formatu 1 CD (butabilan) i 2 DVD-a sa po 7 ISO fajlova.

Pozdrav, neka ova razmjena distribucija zapecati nashe prijateljstvo!

+Al+[/quote]
Ko što Pablo Francisko reče imitirajući nabildanog lika dok priča sa svojom curom:
(dubokim dernjavim glasom): I LOOOVE YOU!
+jump+

Samo, nadam se da ovo nece pokvariti raspolozenje, ali verzija se zove ia64 a to valjda ima nekakve veze sa Intelom !?? Ne razumem se, valjda nismo promashili download :wink: Danas vam shaljem paketic, i to adioe3-u pa ce on prebaciti “Chieftainu”

Joj sinko moj … pa gdje su privatne poruke??? Uopste ne mogu da “ubodem” gdje se nalazi inbox !?
Nije valjda ovaj forum bez privatnih poruka!?

[quote=che.guevara]Joj sinko moj … pa gdje su privatne poruke??? Uopste ne mogu da “ubodem” gdje se nalazi inbox !?
Nije valjda ovaj forum bez privatnih poruka!?[/quote]
Kad se tek log-inuješ imaš pri vrhu nove poruke, ako se ne pojavi
idi u Profil > Privatnost i odaberi opciju “Sakrij email adresu, dozvoli kontakt.”
Ako nemaš pojma adresu koju sam ti poslao probaj naštimati ovo pa mi
pošalji message, a ako ne naštimaš moj mail ti je adioe3@yahoo.it pa
puno sreće :wink:

I ovo je jedan mali crnjak jer ia64 je skraćenica za Itanium 64 što je Intelov procesor,
a za AMD64 bitne procesore skraćenice su tipa amd64 ; x86_64. Štetica mala što je u mene AMD64 ali
nema veze svejedno ću ja to spržit ULKašima :wink:

Jeste promašio si :frowning:
ia64 su Itanium procesori, a AMD Athlon64, Opteron i Intel EM64T procesori se označavaju sa x86-64 (ili ponegdje sa amd64).

Što se tiče privatnih poruka, trenutno nije instaliran taj modul ali radi se na tome (tj. adis radi na tome :)).

Hm sta cu … kad smo to skidali, to je bila jedina razumljiva opcija … to je bila jedina 64bitna verzija :
Svejedno, imam 32bitnu masinu :wink:
adioe posto ovo nije verzija koja je tebi potrebna, poslacu odmah Amili

pozdrav svima od gresnog intelovca

Poslao :slight_smile: Kazu da stize za dva dana :slight_smile:

Postarina nista posebno :slight_smile:

[quote=che.guevara]Poslao :slight_smile: Kazu da stize za dva dana :slight_smile:

Postarina nista posebno :)[/quote]
mislim da bi bilo jeftinije da si poslao busom za sarajevo. das vozacu 2 marke max. i dobijes za 4 sata :smiley:

Mislim da mi se ne hoda do stanice, a i ovako sam dao 2 KM - posta mi je uz put do skole, btw, posta ti garantuje nesto, dok nista ne sprecava vozaca da “gorespomenutninesretnidebian” da svojoj djeci da testiraju radi li to kao frizbi …

http://cdimage.debian.org/cdimage/unofficial/sarge-amd64/iso-cd/
Ako me oči ne varaju ovdje piše amd64 …

Stigli CDovi (tj. DVDs sa iso images)!

e odlicno … adioe, vjeruj mi ja kad sam skidao nisam primjetio nista slicno … tacnije, to je Igor skidao, ali ja se ne sjecam da sam primjetio ista drugo za 64 bita osim tog ia64 … koristi 32bitnu verziju, AMD i tako i tako odlicno radi sa 32bitnim aplikacijama, jel ?

Ma nema veze, nego valja mi dat jednomjesecnu pretplatu na net skinem ta dva DVDa pa mi je draze ako
ima neko satelitski net da mi skine ili ako ima neko od linuxasha vani da skine na flatrateu. Mada sad mi nije
ni bitno toliko dobio sam CentOS x64_86 koji mi predivno radi… :smiley: