ADSL - 7 dana besplatan saobracaj

evo dobre prilike :wink:

ADSL xG za sve korisnike - Besplatan Internet saobraćaj povodom “Dana BH Telecoma”.

Povodom “Dana BH Telecoma” koji će trajati od 05.09 do 12.09., našim vjernim korinicima paketa usluga ADSL xG(3G, 5G i 9G), bit će omogućen BESPLATAN INTERNET SAOBRAĆAJ putem BIHnet mreže.

ja bas nisam siguran da li ce bihnetova mreza ovo moci podnijeti, jer znam ljude koji pripremaju vec dvdove i dodatne HDDove za tih 7 dana… ali ostaje nam da vidimo… uglavom - sretno vam bilo…

Pozdrav

Ice

Pa podnijela je tokom testiranja … doduse tad je manje bilo pretplatnika ali svejedno … :slight_smile:

hm, ako treba nesto skinuti za ULK, neka mi neko da link. ionako necu iskoristiti 24/7 :rolleyes:

hm… Bihnet ima max 200 MBita prema svijetu ( mozda i malo vise ), a recimo u samom Bihacu znam da je preko 100 korisnika adsla ( o citavom unsko sanskom kantonu da ne govorim ). 80% korisnika su vecinom freakovi koji ce iskoristiti tu akciju i svojih 768kbita… eh sada… korisnici x brzina = opterecenje koje je sigurno masala vece nego bihnetovi kapaciteti prema svijetu… ali bumo videli - ne :smiley:

Pozdrav

Ice

ma nista … svi ce dobiti po 4KBs-1 i to je to :wink:

je li to znaci da je bolje da nisu dali 7 dana dzabaluka ? :cry:

200MBit-a ukupno linka i puuno dsl korisnika + ISP-ova po bosni i drugih …

malo brate malo

Ma ne znaci … dzaba je dzaba … pa makar malo manja brzina. I nije sve tako crno. Nece svaki covjek koji ima adsl sad navaliti da downloaduje :slight_smile: Prvi ja najvjerovatnije necu koristiti to 24/7 … jer stvarno ne znam sta da downloadujem toliko.

sve sto je poklonjeno - tom se ne prigovara :smiley: zar ne? to sto ce nasi freakovi spaliti bihnetovu opremu - to je bihnetov problem, a ne nas :smiley:

Pozdrav

Ice

ma treba pocet skidat neki linux dir sa nekog od mirror-a
pa dokle stignes u tih 7 dana
heheheh

hm… a zasto to Bihnet nema neki mirror za linuxe? ili neki drugi BiH provajder? ili mozda imaju a ja nemam pojma… deder priupitajte te frajere sta oni fakat misle o tome… ako treba ja cu im dati disk od 120 GB :smiley: i neka ga stave na adsl-freezone :smiley:

Pozdrav

Ice

Ice ja mislim da “ostalim” isp-ovima koji se “napajaju” od bihnet-a nije u cilju dizat mirror na linku koji ionako papreno placaju , vec gledaju ljudi kako da “utegnu” taj link da bude knap za njihove korisnike…
sto se tice bihnet-a oni bi mogli kako ja znam dic takav jedan mirror al sad povuci-potegni pa sta ispadne …

Već ima nešto od distribucija na BihNet free zoni, a akobogda, uskoro bi i ULK mogao imati upliva u to šta će biti na free zoni, što se tiče Linux-a.

Nije uvijek sve crno-bijelo (a bihnet je siv, lol)

Pa ja bih rado pomogao da se podigne taj mirror kao i ostatak ULK, ali nas niko zvanično nije kontaktirao, samo nezvanično nekakvi tračevi i sl. Dakle, nek Bihnet nešto konkretno ponudi umjesto što prodaju šuplju :twisted:

[quote]Ice ja mislim da “ostalim” isp-ovima koji se “napajaju” od bihnet-a nije u cilju dizat mirror na linku koji ionako papreno placaju , vec gledaju ljudi kako da “utegnu” taj link da bude knap za njihove korisnike…
sto se tice bihnet-a oni bi mogli kako ja znam dic takav jedan mirror al sad povuci-potegni pa sta ispadne …[/quote]

ne moraju isp.ovi koji imaju jedini link prema internetu preko bihneta pruzati taj miror svim korisnicima u BiH… neka ga samo stave u svoju lokalnu mrezu adsl/wireless/dialup korisnika i time su ustedili sebi traffic na glavnom linku, a korisnici su happy sto “brze” mogu skinuti linux…

to povuci potegni je stvarno bezze… ne kontam u cemu je problem montirati disk, potegnuti sa rsyncom pola distribucija i voila… aliii neee… neka nasi ljudi skidaju preko glavnog linka distroe… skidam kapu TEOLu koji ima neke stvari na svom miroru…

Pozdrav

Ice

Ice neki ISP-ovi koriste proxy cache sa veoma velikim cache-om i to spasi link … to za povuci potegni sam mislio na bihnet, ne vjerujem da je ikom u interesu da ULK-u ustupi mjesto na storageu za neki mirror … ja bi rado odradio jedan kernel mirror i jos par bitnijih stvari

Kome treba source kernela u Bosni ??? Koliko cesto ?? Mozes ih na prste nabrojati. Mnogo vise se downlloadaju distribucije ili paketi.

poznata mi je ta stvar ( i sam koristim cache u jednoj vecoj mrezi :smiley: )… ali ponuditi mirror u svijetu nije vise pitanje storagea nego kad napravis mirror, dajes svojim korisnicima dokaz da se “brines” za njih i da ti je stalo do eto recimo njihove sigurnost i onog fazona sto se zove “being up to date” :D. Sta kosta napraviti mirror za kernel? samo verziju 2.6 i rahat si. potegnes jednom sedmicno nove izmjene ( max 100 MB ) i oni sa adsl.om ti se pocnu klanjati radi toga ( i oni sa wirelessom ). Ali eto… bolje profuljati 200 MB kroz glavni link nego napraviti mirror… fakat ne kuzim al eto… ( call me stupid if ya like :stuck_out_tongue: )… ja sam planiram dici jedan mirror za korisnike svoje mreze ! :smiley:

Adio

Ice

Ice ja govorim za jedan mirror na nivou BiH… To za ISP , pa to ima skoro svaki ISP vise manje