ADSL BihNET

Pozdrav,
kako podesiti ADSL preko Bihneta na Mandrake 10.1?Probao sam preko wizarda ali ni tu mi nece da radi.Jedino sto sam uradio , prekopirao sam mgmt.o u /usr/share/speedtouch a dalje ne znam kako

mgmt.o??? Ne kontam zašto si uzimao USB modem kada ima onaj Ethernet koji radi savršeno, a bolji je jedno 1276. puta (i skuplji da ga kupuješ, ovako te dođe isto ;))

Instaliraj paket koji se zove rp-pppoe-gui i uživaj (pokreće se sa tkpppoe). Malo je ružan, prvi put ga moraš pokrenuti kao root, ali je inače dead easy.

Probao sam to, kad upisem tkpppoe , dobijem ovo:
/usr/bin/tkpppoe: line 24: exec: wish: not found

A probao sam preko ove opcije adsl-setup i kad mi trazi Ethernet interface sta tu upisat , jedino imam eth0 od mrezne kartice a nemam nista od ovog ADSL modema
[/code]

Trebaju ti tcl/tk paketi (a u njima dodje ‘wish’, ne znam sad napamet kako to Mandrake pakuje)

Hvala, sada radi tkpppoe medjutim kako sad pronaci ethernet interface.U listi imam samo eth0 a to je od mrezne kartice , od ovog modema nema.U Mandrakeovom wizardu prepoznaje modem (Alcatel SpeedTouch) ali preko wizarda ne radi konekcija.

Ovo je za 10.0, ali izgleda da radi i za 10.1:
http://mandrakeusers.org/index.php?showtopic=16970
+alkatraz+

Je li neko koristi Speedtouch ADSL USB modem na Fedori 3 ? Kako je podesio modem? Meni jednostavno nece da radi , mada mislim da je problem u /etc/resolv.conf , ne znam sta da stavim tu

u /etc/resolv.conf idu dnsovi dakle

nameserver 195.222.32.10
nameserver 195.222.32.20

kad se konektujes probaj ih pingat prvo

resolv.conf u principu ne bi trebalo dirati jer njega generiše automatski pppd.

Standardna procedura:
ping 127.0.0.1
ping 195.222.32.20
ping www.google.com
Pa nam javi kako je prošlo. Ako druga faza ne prolazi, onda nije do resolv.conf. U tom slučaju kucaj:
ifconfig
Ima li interfejsa ppp0? Ako nema, onda je najvjerovatnije do podrške za modem:
+alkatraz+
http://www.google.com/search?q=speedtouch%20adsl%20fedora&ie=UTF-8&oe=UTF-8

Uspio sam.Hvala!Samo jos jedno pitanje kako da podesim da mi se automatski starta ADSL pri boot-u.U jednom HOWTO sam procitao da trebam upisati

/sbin/service --level 5 speedtouch_usb on

A kad to upisem dobijem

[root@localhost skywalker]# /sbin/service --level 5 speedtouch_usb on
--level: unrecognized service
[root@localhost skywalker]#

???[/code]

Postavi komandu u /etc/rc.d/boot.local

Taj se Howto izgleda odnosi na neku drugu distribuciju. Ja obično odem u direktorije /etc/rcX.d (X = 3,4,5) i ručno napravim symlinkove na /etc/init.d/speedtouch_usb (ili kako se već zove). Ili koristim ako imam neki GUI alat kao npr. ksysv.

Jel vama radi provjera ADSL prometa u firefoxu ? Cini mi se da meni ne radi ni u windozama ni u linuxu (1.0.6 FF)… Ako ne radi da se zalimo, nema ovo smisla.

Kod mene neradi ona provjera konekcija/potrosnje (to je vjerovatno nesto slicno) anyway samo moze preko onog ie-shit-a. c c c.
Hajmo ih rusit!
:slight_smile:

Radi u Operi…

Pa sama nekomatibilnost sa drugim po redu najrasprostranjenijim, po meni najboljem, browserom na svijetu (FireFoxom) govori sve o firmi kao sto je bihnet. Ma ima jos toga, al otom potom.

da ne otvaram novu temu…

kada kucam pppoe-start (kao root), dobijem sljedece

[quote]…TIMED OUT
/usr/sbin/pppoe-start:
line 194: 2552 Terminated $CONNECT “$@” /dev/null 2>&1[/quote]
sta je fol?

{slackware 10.2}

u vezi toga

http://linux-bg.exco.net/cgi-bin/ib3/ikonboard.cgi?act=ST;f=6;t=10931

jedino sto nadjoh, ali ne znam ruski :slight_smile:

Hajde napiši više detalja… Izlaz ifconfig-a, izlaz route -n?

danas radi. :shock: