evo vidim da ima pitanja oko grafickih kartica, pa da se i ja pridruzim. Imam nvidia FX5200 64Mb na Suse 9.3 i jedino radi “bez velikih problema” sa nv driverom. Desava mi se problem koji je opisan i na X buggzilli (bug 3186 ili 3681 - ne mogu trenutno da provjerim) i na nvnews na ovom thredu : http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=31858
Cim ukljucim nvdirver i otvorim recimo firefox ili amarok, i nakon par minuta X zablokira, mis se krece, a keyboard zablokira (ne radi nista sa ctrl+alt+Fn), i kada napravim ssh na masinu X uzima 100% CPU. I jedino ga mogu ukinuti sa kill X i na brzinu prebaciti na nv. Pokusavao sam sve opisano u thread-u sa nvnew ali ne pali.
Sada u dokumentaciji za nvidia driver nasao sam da se moze koristiti NVagp module i da bi to moglo da rijesi problem. Naravno NVagp ne radi ukoliko je agpgart vec instaliran. Narvno pokusao sam sa modprobe -r agpgart, ali mi prijavljuje Fatal error module in use. Eh sada kako bi ja mogao da ukinem agpgart i probam sa NVagp. Inace kernel je 2.6.* (zadnji updateovan sa suseta).
Sada najvise se s ovim zezam jer mi sa nv driverom nece da radi amarok i mplayer, prijavljuju gresku libGL… has invalid ELF header. Vjerovatno ostatak od nesupjele instalacije nvidia driver-a.
Izgleda da ja spadam un 5%. Kod mene nije upalilo, to sam vec ranije probavao ali uradio sam jos jednom i naravno nakon par minuta opet ista stvar. U svakom slucaju hvala na hint-u, moracu jos iscitat one linkove. Inace Provjerio X bugzilla bug #3168. I ako kome nesto znaci
Ovo sa NVagp i removing agpgart je zaista ocajnicki potez, jer malo-malo pa neki KDE app nece da radi sa nv ili jos da ukinuti libGL.so.1 na neki nacin, pa da vidim onda.ch
dobra ideja… probao sam ali opet nista… par minuta i ide dole… vec pomalo razmisljam kakoda uklonim libGL* da to prestane zbunjivati ostal applikacije po nv driverom… this one tough nut to crack
ch
eto uspio sam natjerati nv driver napokon da radi kako treba i rijesio sam to na win nacin - reinstalacija suse :rolleyes: . za sada nv driver radi ko zmaj i nema vise glupih greski libgl.so… uglavnom drzim se dalje od 3D nvidia drivera dok se ne rijesi problem sa agpgart-om…
ch