Agpgart remove

evo vidim da ima pitanja oko grafickih kartica, pa da se i ja pridruzim. Imam nvidia FX5200 64Mb na Suse 9.3 i jedino radi “bez velikih problema” sa nv driverom. Desava mi se problem koji je opisan i na X buggzilli (bug 3186 ili 3681 - ne mogu trenutno da provjerim) i na nvnews na ovom thredu :
http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=31858
Cim ukljucim nvdirver i otvorim recimo firefox ili amarok, i nakon par minuta X zablokira, mis se krece, a keyboard zablokira (ne radi nista sa ctrl+alt+Fn), i kada napravim ssh na masinu X uzima 100% CPU. I jedino ga mogu ukinuti sa kill X i na brzinu prebaciti na nv. Pokusavao sam sve opisano u thread-u sa nvnew ali ne pali.
Sada u dokumentaciji za nvidia driver nasao sam da se moze koristiti NVagp module i da bi to moglo da rijesi problem. Naravno NVagp ne radi ukoliko je agpgart vec instaliran. Narvno pokusao sam sa modprobe -r agpgart, ali mi prijavljuje Fatal error module in use. Eh sada kako bi ja mogao da ukinem agpgart i probam sa NVagp. Inace kernel je 2.6.* (zadnji updateovan sa suseta).
Sada najvise se s ovim zezam jer mi sa nv driverom nece da radi amarok i mplayer, prijavljuju gresku libGL… has invalid ELF header. Vjerovatno ostatak od nesupjele instalacije nvidia driver-a.

ch

http://forum.linux.org.ba/viewtopic.php?t=1709&highlight=renderaccel

Primjeti naslov teme, lol

Izgleda da ja spadam un 5%. :frowning: Kod mene nije upalilo, to sam vec ranije probavao ali uradio sam jos jednom i naravno nakon par minuta opet ista stvar. U svakom slucaju hvala na hint-u, moracu jos iscitat one linkove. Inace Provjerio X bugzilla bug #3168. I ako kome nesto znaci

kernel 2.6.11.4-21.9
X 6.8.2-30
Intel P4 3 GHz
Chipset Intel 865g
512 Mb RAM

Ovo sa NVagp i removing agpgart je zaista ocajnicki potez, jer malo-malo pa neki KDE app nece da radi sa nv ili jos da ukinuti libGL.so.1 na neki nacin, pa da vidim onda.ch

Hmm da u /etc/modprobe.conf stavis “alias agpgart nvagp” i restartuješ? Ovo ovako napamet pišem, ne znam da li će raditi :smiley:

dobra ideja… probao sam ali opet nista… par minuta i ide dole… vec pomalo razmisljam kakoda uklonim libGL* da to prestane zbunjivati ostal applikacije po nv driverom… this one tough nut to crack :slight_smile:
ch

eto uspio sam natjerati nv driver napokon da radi kako treba i rijesio sam to na win nacin - reinstalacija suse :rolleyes: . za sada nv driver radi ko zmaj i nema vise glupih greski libgl.so… uglavnom drzim se dalje od 3D nvidia drivera dok se ne rijesi problem sa agpgart-om…
ch