Aircrack-ng

Trebao bih da pokusam da razbijem jedan wep key (nije kriminal u pitanju :slight_smile: ), samo nesto da probam kod kolege. I skinuo sam back track 3 i 4 verziju, medjutim problem je sto ni jedan linux osim kubuntu/ubuntu (A probao sam: Debian 5, Slackware 12 i ta 2 backtrack-a) ne prepoznaje moju wireless kartu a na stranici b43-fwcuttera i pise da ta kartica nije podrzana (kako radi na kubuntu nemam pojma). E sad me zanima sta sve trebam skinuti da to izvedem na kubuntu-u?
Instalirao sam paket Aircrack-ng pa sam probao prema nekom uputstvu sa youtube i uspio sam da laziram mac adresu, medjutim kod komante : airodump-ng eth1 prijavi mi gresku nekakvu da se komanda odnosi na wlan uredjaje a ne na ethernet kako ja pukusavam. Ali kod mene je eth1 wireless karta. A ta komanda kako sam skontao ustvari je jedna od bitnijih jer ona neke pakete salje sta li vec.

Ukratko moze li ovo na kubuntu da se uradi? Izvinjavam se na opsirnosti posta

Pa zar niko? Pa ne pitam ko zna sta. Nema veze…mozete obristati temu…

umjesto eth1 da stavis wlan0…?!

broadcom je losa za te stvari (wep i wpa cracking) , prakticno nemoguce. nabavi atheros karticu (pci-e ili koja ti je u lap-topu) ili realtek usb i radice ti !!!

i te stvari nisu za noob,se , treba savladati mnogo stvari prije nego se bacis na to ! malo citaj malo google a ne youtube !

[quote=pingvin]broadcom je losa za te stvari (wep i wpa cracking) , prakticno nemoguce. nabavi atheros karticu (pci-e ili koja ti je u lap-topu) ili realtek usb i radice ti !!!

i te stvari nisu za noob,se , treba savladati mnogo stvari prije nego se bacis na to ! malo citaj malo google a ne youtube ![/quote]
Hvala…Pa stvar i jeste u tom da ne radim to da bih krsio zakon (ako to jeste crackovanje wireless-a), nego cisto da nesto pokusam a ne moram biti ekspert da bih imao pravo da to radim, zar ne? :wink:

P.S. Da znam da su atheros cipovi za linux najbolje al bas mi bezveze, kupio laptop koji je fino kostao i sve radi kako treba al na windows-u. Osim sto windows ne radi kako treba. :slight_smile: Ironija.

wardriving nije ilegalan ! :slight_smile: ako ti cjena neigra ulogu ja bi ti preporucio alfa http://www.yatow.de/shop/product_info.php/products_id/137?osCsid=2adf00e62a3f7fc7de197d18384e074b (mada i one nisu vise skupe ) ili neku realtek usb !

ili atheros pci-e

[quote=boby]Trebao bih da pokusam da razbijem jedan wep key (nije kriminal u pitanju :slight_smile: ), samo nesto da probam kod kolege. I skinuo sam back track 3 i 4 verziju, medjutim problem je sto ni jedan linux osim kubuntu/ubuntu (A probao sam: Debian 5, Slackware 12 i ta 2 backtrack-a) ne prepoznaje moju wireless kartu a na stranici b43-fwcuttera i pise da ta kartica nije podrzana (kako radi na kubuntu nemam pojma). E sad me zanima sta sve trebam skinuti da to izvedem na kubuntu-u?
Instalirao sam paket Aircrack-ng pa sam probao prema nekom uputstvu sa youtube i uspio sam da laziram mac adresu, medjutim kod komante : airodump-ng eth1 prijavi mi gresku nekakvu da se komanda odnosi na wlan uredjaje a ne na ethernet kako ja pukusavam. Ali kod mene je eth1 wireless karta. A ta komanda kako sam skontao ustvari je jedna od bitnijih jer ona neke pakete salje sta li vec.

Ukratko moze li ovo na kubuntu da se uradi? Izvinjavam se na opsirnosti posta[/quote]
sudo airmon-ng start eth1
tako bi trebalo da ti napravi interface za monitor mode i taj interface dalje koristis na airodump aireplay i sl.

a mozes i da probas live dvd bt4, koji pokreces sa dvd-a i onda ce da fercera ako stavis driver na tvojoj karti da je madwifi, i onda mozes da koristis i aircrack-ng, airodump, airmon, itd…
ako skines bt3 verziju onda mozes i da koristis spoonwep koji je jednostavniji za koristenje i brzi

probaj sa live verzijama ali ja bih ti preporucio da sakrijes/promjenis svoju mac adresu prvo prije nego sto bilo sta pokusas i sve to mozes da uradis iz live cd/dvd verzije bez ikakvog instaliranja, kada dobijes wep zapisi i dalje vec znas

probaj i javi ako zapne

nadam se da ce ti ovo pomoci