Aktivacija swap-a u /etc/fstab

Adnane, ne ljuti se, ali nije linux za tebe,… instaliraj nesta sto znas i spasi nas muke da citamo tvoje komentare.Iskreno.Ma mozes ti korisiti i linux ali nauci se komunikaciji kada trazis pomoc sa istim, ovdje su ljudi volonteri ( to znaci niko ih ne placa ) i sve sto dobijes kao savjet trebas biti zahvalan ( hej neko je potrosio vrijeme da tebi napise neku komandu da probas … cijeni to! )

Poz

I opet ti govorim. Ovo ti nisu Windowsi. Ovdje ces vise posla uraditi preko terminala nego preko grafickih alata. Nauci osnovne naredbe, npr. sta je sudo, man, rm, dir i sl. i znas cemu sluzi. Ovako ti neko moze dati svakakvu naredbu a ti mislis da ce ona magicno popraviti problem. To je isto kao kad odes kod neke hadzi-bule da ti salije stravu i ocekujes cudesno izljecenje.

[quote]Reznor: To je isto kao kad odes kod neke hadzi-bule da ti salije stravu i ocekujes cudesno izljecenje.[/quote] :lol:

Postovao sam mu uputstvo sa ubuntovih stranica, ali neće čovjek da kuca- opleti u nano promjeni i probaj. Pa ja sam svoje distre rusio ni sam ne znam koliko puta, ali tako najbolje naučiš. Neke distre jednostavno se ne podnose sa hardverom koji imas i to je tako. Ja sam presretan sa openSuseom, davno, na prošlom laptopu, me je nevjerovatno gnjavio ubuntu, sa nekim glupim bugovima, stavio linuxmint ono sve radi bez problema, o ono običan derivat ubuntua, sad već sve više i nije. Nebitno, diskusije idu u drugom smjeru uvijek sa njim. :slight_smile:

Stvarno imate debele zivce :smiley:

Kazem ja… Droga Portoros