Dakle,treba mi neka ali GUI alternativa za netlimiter.Treba da ogranicim brzinu download-a i upload-a na liniji jer 2 racunara dijele konekciju pa zato pitam.
Dakle ima li neki slican program ali sa grafickim interfejsom jer ne zelim da se peglam sa text-based programima.
HVALA
Za gui ne znam. Postoji wondershaper, ali je on konzolni i prilicno je jednostavan (sudo wondershaper eth1 500 100, ovo ogranicava dl na 50 i ul na 10 kb/s otprilike :D). Samo sto ovaj nema nikakav monitoring. Za tu svrhu mozes koristiti jnettop recimo, on vec ima neki graficki interfejs
Haj probacu da vidim kako ce ici sa ovim pa javim.Imam problem sa instalacijom netbook remixa na acer aspire one d150.Javlja mi vazda onu gresku kao da je instaler naisao na gresku zbog ostecenog medija ali nije do toga jer sam na dr laptop instalirala normala.Hoce i win xp i win7 ali nece ovaj remix da ga hebes
Mislim da je bio neki alat za to sto ti trazis ali se ne mogu sjetit imena… Ako se sjetim javim.
Ne znam za GUI alate, ja sam nekad koristio CBQ, HTB i IMQ, a nakon tvog posta sam se malo podsjetio
Evo i jednog finog teksta na hrvatskom, obrati pažnju na HTB dio. Tebi treba samo različit filter, jer je u primjeru po portu, a tebi treba po IP.
http://sistemac.carnet.hr/node/411
Inače, tc i ostalo su dio iproute2 paketa.