amaroK

Jako fin media player za KDE :slight_smile: moglo bi se reći "XMMS killer"
http://amarok.sourceforge.net/

Screenshots možete naći ovdje.

RPMs za Mandrake 10.0
Korisnici drugih distribucija mogu probati nešto napraviti od ovog .src.rpm. Verzija 0.9.0 zahtijeva KDE 3.2.

xmms je kao winamp … nikako ne odgovara nijednom dizajnu :))

ustvari, najbolje odgovora fluxboxu.

moguce da je xmms-killer, jer se na xmms-u “godinama” nista nije promjenilo … dok je winamp stvarno fina aplikacija postao.

M.

Imaš beep-media-player - u suštini fork xmms-a

Xmms ima problema sa NPTL, malo se lomi… ali eto očito radi na *BSD :slight_smile:

hehehe … nema razloga da ne radi … pa to je bsd :slight_smile:

M.

AmaroK fino izgleda (kad mu ukinemo playlistu). Preferiram jednostavan dizajn.

A za XMMS-a bih rekao da odgovara i WindowMakeru :wink:

Po mom mišljenju i ne treba nešto posebno da se mijenja. Savršeno radi svoj posao (svira muziku! ) - podržava ALSU, OSS, ESD, ARTSD; možete editovati playliste
Ako neko želi playliste od 1k pjesama neka koristi Juk ili Rythmbox (brrrr).

Jedina tehnička zamjerka bi bila da je zasnovan na GTK1 toolkit-u. Inače zašto bi morali “portati” aplikaciju na GTK2 ako ona još uvijek savršeno dobro radi?
(Vjerovatno će nekada u budućnosti zbog antialiased fontova morati preći na GTK2 ili na neki drugi toolkit; kažu da će “ukinuti” stare fontove iz samih X-a)

Prema onome što sam imao priliku da vidim xmms je brži od sve ijedne verzije winampa koju znam. xmms je sila, sve ostalo tog tipa nema smisla 8)

brzi? u cemu je brzi??? brze svira :slight_smile:

ne, ozbiljno, kakvu ulogu igra brzina kod jednog takvog playera? pustis ga i svira … kliknes na drugu pjesma, i onda svira … itd.

da li se sekund brze upali ili ne, mislim da je to apsolutno nevazno, jer 90% ljudi koristi ga stalno.

M.

p.s.: kad sam vec kod xmms-a, zna li neko ima li nacin da xmms, kada se starta, nestane iz taskabara i da bude samo u trayu … to me vec godinama nervira s vremena na vrijeme, i nikada nisam nasao pametno rjesenje :slight_smile:

Za WindowMaker, BlackBox, FluxBox i ostale možeš koristiti Wmxmms aplet (pogledaj screenshot). Na desni klik miša sakrivaš/prikazuješ Xmms prozor.
(Jedina mana je što trenutno ne zna sakriti playlist prozor, a možda i to poprave)

Za KDE i GNOME nisam siguran. Možda negdje “u divljini” postoji kakav plugin?

Mislio sam na paljenje i ucitavanje pjesama… A to zna biti veoma zamorno kada imaš nekoliko hiljada pjesama…