Od kako su se Fire i Fire HD pojavili na evropskom trzistu, bazicna verzija Kindle readera je pojeftinila i sada se moze kupiti za 79€.
jest star post ali nije produkt, recimo fali informacija da je kao brandiran produkt amazona ispocetka a cinimi se da su sad nesto promjenili nemoguce imati kindle bez accounta kod amazona, drugo kvalitet displaja je tipicno e-ink retro i po meni los ne primjecujem da je ista laksi za oci od tableta, zivcira me ghost mode, sem toga display i rezolucija premala, 2gb memorije bez mogucnosti dodatka je smor, epub koji je ovdje rasprostanjen ne podrzava, jedini plus kao i svakom e-inku je zivot baterije
Ovi drugi kindlashi nisu vrijedni ni spomena ni para , fire je bas fire and forget pored nexusa ili samsunga a da ne spominjem i ove jeftinije archos bez opravdanja svog postojanja.
po meni trekstor 3.0 koji kosta 49 eura ima veci display, 2GB on board, microsd slot do 32 gb, pici muziku, slike, lcd iako samo 8 sati zivota baterije puno bolje rijesenje pogotovo jer na njemu mogu citati i marty misteriju
no sve je stvar ukusa i potreba ipak danas sam 2 sata testirao 6 readera i svaki ima mane i prednosti kako autor rece kome treba samo citanka i podrzava branding ok je
[quote=die7]jest star post ali nije produkt, recimo fali informacija da je kao brandiran produkt amazona ispocetka a cinimi se da su sad nesto promjenili nemoguce imati kindle bez accounta kod amazona,
[/quote]
Ovo nije tacno. Ne moras registrovati Kindle, radi i bez toga. Naravno, ne mozes kupovati e-books na amazonu, ali i dalje mozes upload kako ti volja.
Pa sad, jebiga, sta ocekujes od e-ink displaya? Zna se tacno koje su mogucnosti e-inka i za sta se koristi. Moguce da se ti ne umaras vise citajuci na tabletu ili racunaru. Mene licno dosta manje umara e-ink ili prava knjiga.
Sta te konkretno zivcira u ghost mode-u? Po mom misljenju to je genijalna stvar. Kindle je uvijek ukljucen, knjiga mi je dostupna u dijelicu sekunde a potrosnja baterije je gotovo nikakva.
Display i rezolucija su velicine jedne dzepne knjige, pogledaj moj prvi post. Izgleda da ti od jednog e-book readera ocekujes performanse i kvalitet tableta. Jos jednom Kindle je e-book reader I SAMO I ISKLJUCIVO TO.
Vec spomenuti calibre rijesava ovaj “problem” vrlo brzo
[quote=die7]
Ovi drugi kindlashi nisu vrijedni ni spomena ni para , fire je bas fire and forget pored nexusa ili samsunga a da ne spominjem i ove jeftinije archos bez opravdanja svog postojanja.
po meni trekstor 3.0 koji kosta 49 eura ima veci display, 2GB on board, microsd slot do 32 gb, pici muziku, slike, lcd iako samo 8 sati zivota baterije puno bolje rijesenje pogotovo jer na njemu mogu citati i marty misteriju
no sve je stvar ukusa i potreba ipak danas sam 2 sata testirao 6 readera i svaki ima mane i prednosti kako autor rece kome treba samo citanka i podrzava branding ok je[/quote]
Hmm, ovo je sad vec druga tema, poredjenje tableta a ne e-book readera.
Ja koristim Kindle evo vec preko pola godine i za to vrijeme sam ga punio citavih 5 puta :). Za muziku, filmove i slike imam laptop i racunar :).
Generalno nisam neki fan tableta, ne kontam njihovu funkciju u ovoj nasoj vaseljenji, al kao sto rekoh, to je neka druga tema.
nemogu sad qvotirati sve tvoje odgovore pa cu ovako:
sta nije tacno da amazon spijunira i sta citas i kad citas , i da nakon zatvaranja accounta nemas pristupa knjigama, bas sam prije par dana ukinuo amazona account fino je pisalo pola knjige u vezi kinde, kindle-fire sta nece funkcionisati i biti dostupno, ok onda je do mene
ghost modus me zivcira ali to je vrlo subjektivne prirode jednostavno mi se ne svidja, pogotovo sto slova izranjaju i nestaju kao ona djecija saraljaka iz 80tih
displaj mozda jeste velicine jedne stranice dzepne knjige ali ta stranica nikad nije 1:1 sa kindleovim displayom i da je citljiva
znam ja da postoji mogucnost da se konvertira ali neidem ni u knjzaru pa molim da prodavaca ako je moguce da mi sasjece knjigu za policu od regala
nije poredjenje tableta i ebook readera, kazem ti hvala za post , zato sam i otisao i par sati testirao i sony, i samsung, i kindle i jos par i skuzio da je trekstore koji je takodje samo odnosno prvobitno EBOOK-READER ipak za moje potrebe bolji
Sa trestorom poslije inofcijalnog firmeware update mogu gledati i filmove, sto znaci kad lezim u parku netreba mi ni notebok, ni tablet, ni mp3 player
http://www.hermann-uwe.de/blog/the-trekstor-ebook-reader-3-0-ebr30-a-review-and-dissection
Odes na odmor, legnes na plazu, sunce malo ugrije, a ti na tvom TFT-u ne vidis skoro nista. Ili odes na camping od dva-tri dana a Trekstoru nakon osam sati ode baterija
Zezam se, ako je tebi dobar, onda cestitam na izboru i nek je sa srecom.
Ili poneses actual knjigu: ne moze se ekran slomit, nece nestat baterije, vidljivost je ista bez obzira na sunce. To na stranu, dosta ljudi koje znam imaju Kindle i djeluju poprilicno zadovoljno. Ja sam staromodan jos uvijek, vise volim listat knjigu.
zato mozes na odmor ponjeti 100 knjiga u jednom kindleu - bas bih volio da vidim kako bi se proveo covjek sa 100 papirnih knjiga na plazi
Jer ljudi citaju tim brzinama da im treba 100 knjiga
A dobro, 100 bas i ne, al znam bruku ljudi koja nosi po 5-6 knjiga. Naravno, ne procita se sve al da se nadje, zavisno od raspolozenja. 5-6 knjiga je ipak poveliko za nositi na Karibe recimo
Sa druge strane, ja sam poceo da prebacujem svoju system admin dokumentaciju, howtos i slicne stvari na Kindle. Nevjerovatno je dobro imati sve na jednom mjestu a da je pravo lako za ponijeti u racunarski centar, server sobu i slicno.