Podzrav,
sa neta sam skinuo igru America’s Army za Linux ali kad pokusam da instaliram javlja mi se ovaj problem:
[root@localhost Games]# dir
armyops200a-linux.bin
[root@localhost Games]# ./*
Verifying archive integrity…Error in MD5 checksums: e3ec48ff3b2e0a630670664cfd31d610 is different from fa260d75cd6d0ccd3be727d94d007ecd
[root@localhost Games]#
Nisam upoznat sa ovom vrstom problema pa moze li mi neko pomoci.Hvala
‘md5’ je algoritam za provjeru integriteta podataka koji kreira jedinstveni sažetak (digest) za poruku (podatke) proizvoljne dužine. Mogućnost da dvije poruke imaju jednake md5 sume je astronomski mala 1/(2^64)
To funkcioniše ovako:
Datoteka ‘armyops200a-linux.bin’ vjerovatno se sastoji iz 2 dijela, instalera i zipovane arhive same igre. Instaler zna očekivanu ‘md5’ sumu i prije pokušaja instalacije provjeri arhivu.
=> nešto se nije dobro skinulo sa neta => vrlo vjerovatno ćeš morati skidati ponovo
Taj file se moze popraviti (ukoliko nije previse ostecen) cak i preko modemske konekcije, samo nadji .torrent file za taj isti file i skini pomocu .torrenta preko starog file-a. Client za torrent (link) ce provjeriti file parcijalno i skinuti samo ostecene dijelove.
Nadam se da sam bio od pomoci…
Nisam iz Sarajeva,ali cu biti u Sarajevu krajem sljedece sedmice pa ti mogu donijet nekako.I usput imam i Sim City 3000 za Linux mada ga ne znam instalirati,javlja gresku vezano za GLIBC pa eto ako i to hoces sprzit cu ti.
[skywalker@localhost skywalker]$ sc3u
sc3u: relocation error: sc3u: symbol _dl_global_scope, version GLIBC_2.0 not defined in file ld-linux.so.2 with link time reference
[skywalker@localhost skywalker]$