America's Army

Podzrav,
sa neta sam skinuo igru America’s Army za Linux ali kad pokusam da instaliram javlja mi se ovaj problem:

[root@localhost Games]# dir
armyops200a-linux.bin
[root@localhost Games]# ./*
Verifying archive integrity…Error in MD5 checksums: e3ec48ff3b2e0a630670664cfd31d610 is different from fa260d75cd6d0ccd3be727d94d007ecd
[root@localhost Games]#

Nisam upoznat sa ovom vrstom problema pa moze li mi neko pomoci.Hvala :slight_smile:

Sta kaze ls -a u tom direktoriju ?

Probaj google; “define md5”;

‘md5’ je algoritam za provjeru integriteta podataka koji kreira jedinstveni sažetak (digest) za poruku (podatke) proizvoljne dužine. Mogućnost da dvije poruke imaju jednake md5 sume je astronomski mala 1/(2^64)

To funkcioniše ovako:
Datoteka ‘armyops200a-linux.bin’ vjerovatno se sastoji iz 2 dijela, instalera i zipovane arhive same igre. Instaler zna očekivanu ‘md5’ sumu i prije pokušaja instalacije provjeri arhivu.

=> nešto se nije dobro skinulo sa neta => vrlo vjerovatno ćeš morati skidati ponovo :frowning:

P. S. “man md5sum”

Adise, ovo je bilo dovoljno :wink:

Taj file se moze popraviti (ukoliko nije previse ostecen) cak i preko modemske konekcije, samo nadji .torrent file za taj isti file i skini pomocu .torrenta preko starog file-a. Client za torrent (link) ce provjeriti file parcijalno i skinuti samo ostecene dijelove.
Nadam se da sam bio od pomoci…

EDIT:
nasao sam .torrent file:
http://www.3dgamers.com/dl/games/americasarmy/armyops200a-linux.bin.html pa onda klikni na prvi link (World (BitTorrent client - More Info)) i to je to…

Hvala puno , radi :))

Sky, može li se kako doći do CD-a sa igricom?

(Ako si u Sa, naravno)

Nisam iz Sarajeva,ali cu biti u Sarajevu krajem sljedece sedmice pa ti mogu donijet nekako.I usput imam i Sim City 3000 za Linux mada ga ne znam instalirati,javlja gresku vezano za GLIBC pa eto ako i to hoces sprzit cu ti.

Da se to riješiti :wink:

Ali kako ? :slight_smile:

[skywalker@localhost skywalker]$ sc3u sc3u: relocation error: sc3u: symbol _dl_global_scope, version GLIBC_2.0 not defined in file ld-linux.so.2 with link time reference [skywalker@localhost skywalker]$

Radi se o Mandrake 10.0 Community

http://updates.lokigames.com/

Zainteresovan sam za America’s Army.

Ako ti nije teško možeš li se javiti na e-mail:

adis AT linux.org.ba