Kako da napravim vedeopoziv na amsn
znam da treba instalirati neki pgoram i neke dodatke za amsn ali pojma nemam gdje je to i kako ide
nasao sam neka upustva ali nisu bas jasna za pocetnika moze li mi neko na naski objasniti .p
niko ne zna?
Zar amsn ima podršku za videoconference? Mislio sam da su jedine aplikacije koje to podržavaju Pidgin i Kopete.
amsn je jedan od prvih koji je to podrzavao (prije kopete i pidgina)
[a eto u pidgin kako se radi ako ne zna niko u amsn napraviti
ja sam pokusavao po nekim upustvima ali nisam uspio stalno neki error nesto dobijam
http://amsn-project.net/wiki/Farsight
pokusavam po ovom upustvu
kada trebam ovo uraditi
Extract both archives then go to the libnice directory and do :
./configure --prefix=/usr --disable-gtk-doc
make
uradim make i javi mi se sjedece
make all-recursive
make[1]: Entering directory /home/refka/libnice-0.0.9' Making all in stun make[2]: Entering directory
/home/refka/libnice-0.0.9/stun’
Making all in .
make[3]: Entering directory /home/refka/libnice-0.0.9/stun' /bin/bash ../libtool --tag=CC --mode=compile gcc -DHAVE_CONFIG_H -I. -I.. -I.. -std=gnu99 -DG_LOG_DOMAIN=\"libnice-stun\" -Wall -Wextra -Wundef -Wnested-externs -Wwrite-strings -Wpointer-arith -Wbad-function-cast -Wmissing-declarations -Wmissing-prototypes -Wstrict-prototypes -Wredundant-decls -Wno-unused-parameter -Wno-missing-field-initializers -g -O2 -MT stunagent.lo -MD -MP -MF .deps/stunagent.Tpo -c -o stunagent.lo stunagent.c libtool: compile: gcc -DHAVE_CONFIG_H -I. -I.. -I.. -std=gnu99 -DG_LOG_DOMAIN=\"libnice-stun\" -Wall -Wextra -Wundef -Wnested-externs -Wwrite-strings -Wpointer-arith -Wbad-function-cast -Wmissing-declarations -Wmissing-prototypes -Wstrict-prototypes -Wredundant-decls -Wno-unused-parameter -Wno-missing-field-initializers -g -O2 -MT stunagent.lo -MD -MP -MF .deps/stunagent.Tpo -c stunagent.c -fPIC -DPIC -o .libs/stunagent.o cc1: error: unrecognized command line option "-Wno-missing-field-initializers" make[3]: *** [stunagent.lo] Error 1 make[3]: Leaving directory
/home/refka/libnice-0.0.9/stun’
make[2]: *** [all-recursive] Error 1
make[2]: Leaving directory /home/refka/libnice-0.0.9/stun' make[1]: *** [all-recursive] Error 1 make[1]: Leaving directory
/home/refka/libnice-0.0.9’
make: *** [all] Error 2
ima li sta?
Vozdra,
http://cass.no-ip.com/~cassidy/blog/index.php/post/2009/09/14/MSN-audio/video-chat-in-Telepathy
ma nikako da skontam to na toj stranici
ne pise kako da se to isntalira sve
kako sam shvatio u novoj verziji ubunta ce biti ukljucen taj videopoziv, kada ce izaci ta nova verzija?
Za sve koje bude interesovalo: https://launchpad.net/~amsn-daily/+archive/ppa
Postoji PPA sa ažurnim buildom aMsn paketa.
e ljudi uspio sam napraviti da mi radi ova od bihneta kamera ali mi ne radi mikrofon, nije bitno ja sam uzeo drugi mikrofon i spojio an komp, on mi radi na amsn kada kliknem na ono dugme za pricanje pa posaljem sta sam pricao ali nakda pravim poziv onda ne radi ja cujem njega ali on mene ne cuje ne radi mi mikrofon kada radim pozive, iso nekoliko puta a configure audio and video na amsn ali opet nista, a video poziv nece da radi hoce smao obicni poziv mada radi kada idem da saljem kameru i primam kameru od kontakta bas cudno zna l neko kako to rijesiti
Probaj za MSN+video:
- emesene
Ako ne radi, onda batali to sve i probaj:
2. Skype