Apton CD pitanje

Ima li nacin da sve pakete iz cache koje sam prethodno povratio aptoncd-om automatski snimi da ne moram rucno jedan po jedan (ima li neka komanda preko konzole?). Naime, nerijetko se desava da npr. gstreamer plugin trazi jos dva nekakva plugina i ti plugini traze opet neke svoje plugine, i na kraju treba snimiti 10 plugina samo za gstreamer kako bih napokon mogao slusati samo mp3.

Zar nije lakse otici u /var/cache/apt/archives i privuci programe u k3b te ih sprziti, a kasnije kada reinstaliras samo ih vratis nazad u /var/cache/apt/archives, naravno ovo se podrazumjeva ako je ista verzija ubuntu-a?

ok je sve to, ali ja sam vec reinstalirao, i napravio aptoncd, i sad ima ona opcija restore from image. i ja sad vratim i to zavrsi u cache. onda ima 1000 nekakvih deb-ova, s kojima se moram boriti, a net mi nije stalno na raspolaganju da to opet skidam. a ovo za k3b, hvala za tip, to cu uraditi iduci puta, ali trenutno zelim da ovo rijesim nekako, ako postoji nacin.

Mozes li sa tog Cd-a .deb pakete vratiti sve u /var/cache/apt/archives pa pokusati instalaciju paketa?
Iskreno nikada nisam koristio taj Apton CD, mozda se neko javi ko ima iskustva s tim.

Hvala medo na odgovoru. Iako je proslo duze vremena, jos se za ovo zanimam. Vidim ima snimanje Ubuntua na DVD ali posto nemam przac nije mi taj tutorijal od koristi. Dakle, samo me jos interesuje kad vratim .deb pakete natrag nakon reinstalacije Ubuntu-a, hocu li rucno morati instalirati, ili ce se aplikacije same snimiti, ili mozda ima neka komanda?

http://www.elitesecurity.org/t329017-0#2000936 možda ti ovaj zadnji post pomogne

Hvala, probacu ovu soluciju. Posto ne mogu da sprzim na CD/DVD, jer imam obicni CD-ROM, onda bih mozda mogao izvesti ovo preko Wubi-ja.