artistX OS (ubuntu)

Skinuo sam artistX OS koji je ustvari modifikovan ubuntu 8.10 koji ima hrpu multimedija programa (bas ono sto mi treba). E sad kako da ja sebi najlakse “povadim” te programe pa da ih koristim u svom kubuntu 9.10. S tim da je ovaj artistX najvjerovatnije 32-bitni a moj kubuntu 64-bitni.
Mislio sam taj dvd dodati kao reprozitorij i onda traziti pojedine programe ali nesto mislim da to nece raditi.

pa lakse ti se prebaciti na ubuntu studio nego se tako heklat.

+1. Ili jednostavno na Ubuntu 9.10 instaliraš multimedijalne programe iz Ubuntu repozitorijâ (ako neki fali, pogledaj PPA na Launchpad-u i Medibuntu repozitoriju).

Pa stvar je u tome da nemam neki super brz internet da sve to skinem, a i kad sam vec skinuo 3.3 GB OS da ga nekako iskoristim.

P.S. Drugo, ja hocu da koristim KUBUNTU :))))))

Pa makar će biti puno manje od 3.3GB za skidati. Pogledaj na stranici tog OS-a što si skinuo “software” odjeljak i instaliraj sve programe koji ti trebaju, neće sigurno biti ni blizu 1GB. A ne znam kako planiraš iskoristiti taj OS koji je 32bit-a na Kubuntu koji je 64bit-a? Naravno, možeš instalirati 32-bitne programe sa dpkg -i --force-architecture, ali nisam siguran koliko će raditi kako treba.

P.S. Kubuntu i Ubuntu imaju zajedničke repozitorije, ako se ne varam.

Pa to sam napisao i na pocetku da je problem, ali nema veze nesto cu vec smisliti.