Zna li neko kad bi EeePC 90x verzija mogla stići kod nas?
Koristi SUSE? Dovoljno!
Acer Drops Mini-Notebook Prices
http://www.informationweek.com/news/hardware/desktop/showArticle.jhtml?articleID=210200885
ukratko, Aspire One sa Windows XP Home edition je sada $349 a model sa Linpus Linux Lite je $329.
medjutim, nije mi jasno sljedece: oba models koriste 1.6 GHz Atom procesor, built-in Webcams i Wi-Fi podrsku, tro-celijsku battery. ali Windows verzija ima 1 GB RAM-a i 120 GBHD, dok Linux verzija ima 512 MB RAM-a i 8 GB HD. a razlika SAMO $20?!?!?
hebi ga, “fata je fata al’ dvaput je dvaput”
ja razumijem da ce linux na 512MB napraviti vise neg XP na 1GB, al’ sigurno nemoze staviti na 8GB ono sto XP stavi na 120GB?
[quote=afan]Acer Drops Mini-Notebook Prices
http://www.informationweek.com/news/hardware/desktop/showArticle.jhtml?articleID=210200885
ukratko, Aspire One sa Windows XP Home edition je sada $349 a model sa Linpus Linux Lite je $329.
medjutim, nije mi jasno sljedece: oba models koriste 1.6 GHz Atom procesor, built-in Webcams i Wi-Fi podrsku, tro-celijsku battery. ali Windows verzija ima 1 GB RAM-a i 120 GBHD, dok Linux verzija ima 512 MB RAM-a i 8 GB HD. a razlika SAMO $20?!?!?
hebi ga, “fata je fata al’ dvaput je dvaput”
ja razumijem da ce linux na 512MB napraviti vise neg XP na 1GB, al’ sigurno nemoze staviti na 8GB ono sto XP stavi na 120GB?[/quote]
kupis onaj sa XP-om i onda reinstall hehe a zapalis XP
poj’o vuk cobana. i vuk sit i ovce na broju.
win 120 GB internal hard drive
linux 8 GB solid-state drive.
tu je razlika u cijeni i u jedno 2-3 sata rada plusa za linux
[quote=pingvin]win 120 GB internal hard drive
linux 8 GB solid-state drive.
tu je razlika u cijeni i u jedno 2-3 sata rada plusa za linux :)[/quote]
Jeste djavola 2-3 sata dugovjecnija baterija. Osim toga su barem ovi SSD u eeePC-u jako spori, dakle najjednostavniji koji se ikako mogu naci na trziztu.
Da je razlika u cjeni tako mala moze se objasniti jedino time da MS sponzorise win-XP verziju.
a mozda je i greska u pisanju ?! (na site-u)
a ako vec koristis pc sa 9" ekranom nevjerujem da ti treba nesto brzo (osim ako nije preinstaliran windblows) to je namjenjeno za skole i poslovne ljude da ga ima u dzepu , da nevuce za sobom 2-3 kile !
ti kompovi su namjenjeni kao second comp a ne kao primar !
mislis? hm… moze biti…
:?
mislis? hm… moze biti…
:?[/quote]
vrlo moguce!
Ne kontam, nisam primijetio neku sporost? Osim ako ne misliš da je spor svaki SSD koji nije 10x brži od običnog hard diska?
Planiraš praviti web stranice na 8" ekranu? coooooool :D[/quote]
Ne da pravim nego dižem vijesti na jedan portal. Sada mi više ne treba, naučio sam raditi u kodu bez grafičkog okruženja.
Mogu li ja na ovu temu postaviti jedno banalno pitanje… gdje mogu da skinem iso xandrosa za eeepc stavio sam ubuntu međutim djevojka (koja je inače vlasnik), kuka kako nema nekakve igrice što je bila po defaultu na xandrosu
naknadno instalirati?
i da… xandros je komercijalan.
Ne može se nigdje skinuti. Uz originalni eeepc dolazi nekakav recovery CD sa kojeg se može instalirati. Ali lakše ti je saznati koja je to igrica i instalirati nju pošto su sve igre standardne opensource aplikacije. Opiši je pa ćemo je pronaći.
moze se skinuti ! trazi malo torrente !