ASUS USB 802.11b

Da li postoje driveri za ovu mrežnu karticu (SUSE, Mandrake 10.00)?
Da li se iko uopšte nakačio na logosoftov wireless preko Linuxa?

Ma jesu ali neće da se jave jer im je mrsko da objašnjavaju kako su to uradili :wink:

Kratki ASUS Wireless Logosoft HOWTO:

1. Otici u Logosoft i prekinuti ugovor.
  2. Otici u bihnet i potpisati ugovor za ADSL.

Drugim rijecima … sa asusom je nemoguce … sa ciscom je moguce, probaj zamijeniti … budi uporan. Meni prvo nisu htjeli zamijeniti, pa sam im onda rekao da dodju i skinu opremu … i onda su mi dali CISCO … medjutim za to vrijeme je doslo do nekih drugih problema pa sam odlucio da im kazem bye bye … jos im nisam rekao jer nisam imao vremena da odem …
Inace profesionalnost im je na uzasno niskom nivou …

Ako ti dadnu CISCO javi se pa cu ti ja objasniti kako da se spojis …

Znači ništa od toga.
Najgore je što ih ne mogu zvati da dođu (teško poterefiti vrijeme kad oni mogu doći a ja izaći sa posla). A ovo se čudno ponaša skroz, zadnjih 10tak dana kao da na 11 kbs surfam

ja sam ga uspio napraviti ali nemas pojma koliko je dug proces… (Cisco Aironet 350 Series)
za početak ti mogu dati jedan tip… rmmod airo; modprobe airo auto_wep "2"
onda moraš skinuti wpa_supplicant (jer sa xsupplicantom neće raditi…). onda ide pravo bolna konfiguracija wpa_supplicant-a… kada uspiješ konifugrisat i prođeš phase 2 autentikacije… radit će ti sve :slight_smile:
dakle ako ti ne prođe autentikacija phase 2 onda nešto si fulio u konfiguraciji…
također imaš ovaj AEGIS client… možda možeš napraviti na ASUS… googlaj za taj program… on ti je GUI i pravo brzo češ sa njim napraviti jedini problem ti je što je trial i traje 30 dana…
u svakom slučaju želim ti puno sreće

Momci hvala za odgovore.

Danas odoh do njih da mi skinu opremu i daleko od mene. Nemam baš pozitivna isustva i na windowsu (servis je OK, dođu relativno brzo, al’ đaba kad ih moram svako malo zvati).