Ati 9200 & SuSE 9

pozdrav !
posto mi je stvarno dosadilo da listam po google i linux forumima uzaludno pokusavajuci naci rijesenje za svoj problem odlucih da se javim ovde… naime kako vidite iz naslova ne uspjevam nikako da enabliram 3d akceleraciju na radeonu 9200 i SuSE 9 (kernel 2.4.nesta :slight_smile: i XFree 4.3)
pokusao sam milion nacina i milion drajvera al’ nis.
rpm -Uhv --force fglrxXXX.rpm
odradi posao bez greske uz jedan warning kad ucitava fglrx modul, a tamo pise nesto u vezi “tainted module ili tainted kernel bla bla” ne mogu se sad sjetit.
Sve sto sam mogao naci na forumu sam probao i u vecini slucajeva kad odradim sve po SOPU ili ti po uputstvu i kazem “startx” pocne da ucitava i onda se pojavi samo Blank Screen ili defektna slika onog sto bi trebalo da bude na displeju i potom PC zastopa, zaledi … u rijetkim slucajevima kada uspijem startat u KDE i onda u lsmod pogledam process fglrx i kaze da nije used tj. 0 (nula), a negdje na netu sam procitao da sve treba da fercera ako je fglrx process <>0 tj ako se koristi …
u text modu se uvijek logiram kao root.
kad upisem u text modu (failsafe) nakon instalacije i konfiguracije drajvera fglrxinfo kaze nesto kao cant open display[0], ljudi pomagajte…
sinoc sam cak promijenio neke postavke u kernelu i rekompajlirao ga al nis (make menuconfig)…
stvarno ne znam sta da radim…
Imali iko neku ideju sta bih mogao uraditi ???
Inace imam u planu da se prebacim totalno na linux, ima sve sto mi je potrebno mp3 player, DivX player, Fasm :), OpengGL(nadam se da ce proraditi na ovoj kartici :))

Za Radeon 9200 ti ne treba ATIjev proprietary drajver, imaš ovdje nekih objašnjenja:
http://forum.lugbih.org/viewtopic.php?t=1333