Pozz svima. Mozda sam i postao malo naporan al jbg. Imam drivere za ati karticu HD3200 koji rade super na kubuntu-u. Ali sam sad instalirao Debian 5 i desi se sledece:
U terminalu kad uradim sh imedrivera.sh (i naravno killall gdm) instalacija lijepo prodje i kad taman zavrsi kad se vraca u terminal pojavi se kamara nekih brojeva a izmedju ostalog pise:
i slika je malo razvucena u sirinu i sto god da kucam ne pisu slova ali rade komande. Npr. kucam reboot i ne desava se nista ali kad pritisnem enter uradi reset.
I sad je problem pise mi da ne moze pokrenuti X server neki error.
Kako da popravim ovo ili eventualno da obrisem ovaj driver…hvala
nesto ti nije uredu sa skriptom, treba nam vise informacija. Osim toga otidji na ati stranicu i skini noviji driver pa pokusaj sa njim installirat. Osim svega toga trebas nam nesto vise rec o sistemu, ne vrijedi samo “Debian 5.0” … Koji kernel imas na njemu ? Koja arhitektura ? i386 il amd64 itd …
Racunar je lap top HP 6735b, procesor x64 i sa ati-jeve stranice taj driver je najnoviji za kartce serije HD 3xxx posto je moja kartica HD3200. Taj isti driver sam prije nekoliko dana instalirao na kubuntu-u 8.10 x64 na sledecei nacin:
Sa Ctrl+Alt+F1 udjem u terminal i tamo kucam killall kdm i nakon togo pokrenem ati skriptu sa: sh ati-driver-installer-8-12-x86.x86_64.run. Kad zavrsi on se vrati u terminal i ja kucam reboot i sistem se podigne i sve radi normalno, ukljucujuci sve efekte.
E a na debianu 5.0 x64, kernel 2.6.26 (skinut na http://cdimage.debian.org/cdimage/weekly-builds/amd64/iso-dvd ) na isti nacin odradim instalaciju drivera i sve prodje i kad se instalacija zavrsi vrati se u terminal medjutim tamo slika (terminala) bude malo razvucena i prijavi gresku:
sta kod da kucam sad u tom terminalu nista se ne desava. Mislim kad kucam nesto ne ispisuje se tu u komandnoj liniji ali prima komande, npr. kucam reboot i on ga odradi ali ne pise “reboot” kad ga ja kucam (kao kad treba unjeti root password pa se nista ne vidi)
Nakon svega toga X nece da se pokrene prijavi da je greska u X-u i par puta monitor se upali i ugasi i nudi mi login u terminalu…
i da zaboravio sam, sad kad startujem sistem prvo se pojavi plava poruka u kojoj pise da X server nije dobro kongigurisan da li zelim da vidim detaljnije informacije o tome, i onda mi se pojavi neki log file u kom svasta pise i nakon toga bude poruka da je X trenutno disabled i da ga pokrenem kad pravilno podesim X…i onda se vrati u terminal…