ATI driver na Debian-u 5.0

Pozz svima. Mozda sam i postao malo naporan al jbg. Imam drivere za ati karticu HD3200 koji rade super na kubuntu-u. Ali sam sad instalirao Debian 5 i desi se sledece:
U terminalu kad uradim sh imedrivera.sh (i naravno killall gdm) instalacija lijepo prodje i kad taman zavrsi kad se vraca u terminal pojavi se kamara nekih brojeva a izmedju ostalog pise:

./ati-installer.sh : line 39: 7723 Aborted
./setup.data/bin/${ARCH_DIR}setup 2> dev/null
Removing temporary directory fglrx-install.YUIdeV

i slika je malo razvucena u sirinu i sto god da kucam ne pisu slova ali rade komande. Npr. kucam reboot i ne desava se nista ali kad pritisnem enter uradi reset.

I sad je problem pise mi da ne moze pokrenuti X server neki error.

Kako da popravim ovo ili eventualno da obrisem ovaj driver…hvala

ajte ljudi bar neko…da ne instaliram ponovo

nesto ti nije uredu sa skriptom, treba nam vise informacija. Osim toga otidji na ati stranicu i skini noviji driver pa pokusaj sa njim installirat. Osim svega toga trebas nam nesto vise rec o sistemu, ne vrijedi samo “Debian 5.0” … Koji kernel imas na njemu ? Koja arhitektura ? i386 il amd64 itd …

Evo ovako:

Racunar je lap top HP 6735b, procesor x64 i sa ati-jeve stranice taj driver je najnoviji za kartce serije HD 3xxx posto je moja kartica HD3200. Taj isti driver sam prije nekoliko dana instalirao na kubuntu-u 8.10 x64 na sledecei nacin:
Sa Ctrl+Alt+F1 udjem u terminal i tamo kucam killall kdm i nakon togo pokrenem ati skriptu sa: sh ati-driver-installer-8-12-x86.x86_64.run. Kad zavrsi on se vrati u terminal i ja kucam reboot i sistem se podigne i sve radi normalno, ukljucujuci sve efekte.
E a na debianu 5.0 x64, kernel 2.6.26 (skinut na http://cdimage.debian.org/cdimage/weekly-builds/amd64/iso-dvd ) na isti nacin odradim instalaciju drivera i sve prodje i kad se instalacija zavrsi vrati se u terminal medjutim tamo slika (terminala) bude malo razvucena i prijavi gresku:

./ati-installer.sh : line 39: 7723 Aborted
./setup.data/bin/${ARCH_DIR}setup 2> dev/null
Removing temporary directory fglrx-install.YUIdeV

sta kod da kucam sad u tom terminalu nista se ne desava. Mislim kad kucam nesto ne ispisuje se tu u komandnoj liniji ali prima komande, npr. kucam reboot i on ga odradi ali ne pise “reboot” kad ga ja kucam (kao kad treba unjeti root password pa se nista ne vidi)

Nakon svega toga X nece da se pokrene prijavi da je greska u X-u i par puta monitor se upali i ugasi i nudi mi login u terminalu…

Izvinite na opsirnosti…

i da zaboravio sam, sad kad startujem sistem prvo se pojavi plava poruka u kojoj pise da X server nije dobro kongigurisan da li zelim da vidim detaljnije informacije o tome, i onda mi se pojavi neki log file u kom svasta pise i nakon toga bude poruka da je X trenutno disabled i da ga pokrenem kad pravilno podesim X…i onda se vrati u terminal…