Audio CD u pregledniku!

Imam problema kod mount-a audio CD-ova.Htjeo bih da vidim sadrzaj u pregledniku, ali prilikom mounta dobijem eror poruku ( fail sistem nije u redu,previse mountovanih uredaja i sl…)Mogu bez problema da mountujem druge CD-ove(ne audio).Mogu i da ih slusam sa KsCD, samo ako ih direktno mountujem komandom:

mount -t iso9960 /dev/cdrom /media/cdrom

dobijem ovu “gresku”.Na svom starom sistemu sam vec jednom imao taj problem ali zaboravio sam proceduru(davno je to bilo).Znam da sam morao u konqueroru utipkati audiocd:/ , ali ni to ne funkcionise.Ko moze pomoci ? undefined

eto ovdje gore sam zaboravio da se potpišem, al evo opet ću pokušati.
U međuvremenu znam da se audio cd-ovi nemogu mountati, ali to nije nikakav problem pošto u GNU/Linuxu postoje programi za čitanje i kopiranje cd-ova. Nego meni daje da vidim sve pjesme u konqueroru. Dali iko to može ? Znam da treba gore u path-leisni utipkati audiocd:/ ali meni se javlja greška da direktorij / nepostoji !!!

Moželi iko isprobati na svom sistemu

1. Staviti audio cd u player
  2. kliknuti na ikonu na desktopu
  3. vidjeti sve pjesme ( u waw, mp3, i ogg formatu)

ako kod nekoga to funkcioniše - pliz javi se

Hm…čudan problem…

Ja kao i ti koristim SuSE i nisam imao takvih problema. Kod mene je automount i vidim sve audio filove na CD u konqueroru.

Zaista nisam naišao na taj problem ! :?:

Kod mene radi…

Hallo Vedrane
Bilo bi super kad bi mi mogao svoj /etc/fstab ovdje prikazati makar one redove za cd rom-ove.
Hvala

Mislim da ti je greska u pravima tvoga cd-a. Probaj chmod o+r /dev/hdc (naravno promijeni ako ti cd nije sec. master).
Fstab:
/dev/cdrom /cdrom iso9660 ro,user,noauto

Mislim da stvar nije u fstab-u nego u kio_audiocd. Da li si ispravno instalirao KDE? Da li si ga sam kompajlirao?

Svejedno cu poslati fstab kad dodjem kuci.

Evo šta piše u fstab:

none /mnt/cdrom supermount dev=/dev/scd0,fs=auto,ro,–,iocharset=iso8859-2,codep
age=852,umask=0 0 0

Kao što vidiš, ja koristim supermount tako da ovo vjerovatno ne važi za tebe.

Kio_audiocd - nikad čuo, pomoć, potrebno objašnjenje. Jeli to neka datoteka ili program ?

Ako je problem u pravima onda nebi trebao moći ni druge cd-ove da mountam, ali fazon je što mogu mountati.

KDE nisam sam kompajlirao …hmm

Sahbaze, kako izgleda tvoj /etc/fstab ?

RTFM :slight_smile:
http://rikkus.info/kio_audiocd_faq.html

kio_audiocd je Konqueror plugin za čitanje audio cd-ova.

Eh, upravo ovdje je bila greška. Pošto imam atapi rekorder, koristio je scsi emulaciju i time funkcionisao pod drugom adresom
još jednom hvala

Vidim nije ti potrebna moja pomoć ! :lol: