Audio/Video Player koji koristim

Pozz

U masi playera ne znam ni koji valjaju, jer ih nisam sve ni isprobao. ja koristim za video VLC Player, a što se muzike tiče, najčešće koristim Amarok.

Koje vi koristite?

kaffeine, mplayer, realplay, xmms i amarok

SMPlayer, Amarok

Totem,Audacious

audacious, mplayer, xmms, vlc :smiley:

PEACE!!!

iskljucivo mplayer.

The best! Ali za kolekciju mp3-ca nesto poput rhythmbox.

Video: VLC i Gnome MPlayer

Audio: Exaile i Banshee.

MPlayer, VLC

evo malo za one koji ovo prvi put pogledaju name + description :slight_smile:

koristim…
kaffeine (za DVD) - i kad imam listu videa za pogledati, plus ima extra interface za DVB (satelitske tv kartice), inače KDE/Qt applikacija

vlc (za wmv, wma) - među prvima su po defaultu mogli otvarati ovaj tip fajlova bez win32 codecsa, i to cijenim :), ne sviđa mi se što je playlista “deatachovana”, inače cool player i nova verzija je urađena u KDE/Qt-u

mplayer (za flv, mpg, avi) - kad hocu nesta nabrzaka iz konzole da probam (neki youtube clip etc), inače legendaran player, pogotovo ovaj “no-gui” mode. GUI verzija je GTK based

amarok (mp3) - onako šminka player (KDE-ova filozofija funkcionalnosti), čak se kači na wikipediu i šta ti ja znam još :), KDE/Qt based aplikacija

xine dobar za DVD, ima onaj “movie šmek” playera

ps:
moje mišljenje je da smo u moru (linux) playera, bilo bi extra npr imati nešto tipa amarok a da može sve da pušta a/v… ali neka dobro je ovo, konkurencija je zakon :smiley:

Audio = Amarok
Video = VLC

Da ne povjerujes, ja koristim Totem za sve :smiley: VLC za stvari koje totem ne moze sazvakat, mplayer za stvari koje VLC ne moze sazvakat :slight_smile:

Real i Amarok … al nekako mi Amarok simpaticniji valjda sto sam se zasitio Real na windowsu … :slight_smile:

za video klasika … Mplayer i VLC … :wink:

Preso na xmms :slight_smile:

xmms za muziku mi je prvi. audacious sam instalirao i radio je dobro dok nisam uradio upgrade na ubuntu. radio 2 dana i onda crko :S. nisam se ni trudio rjesavat problem. bice da je do ubuntu-a.

e jes malo sutra :smiley: :wink: vazda je neko drugi kriv hehe

VLC je prvo sto mora biti na racunaru.
Povremeno koristim i (S/G)mplayer.
A sto se tice audio to su Rhythmbox i audacious/xmms.

slackerima preporucujem slackfr media pack :slight_smile: ima haman sve sto ce bilo kada trebati

mozda je glupo ali mozetel staviti one komande koje trebam ukucati u terminal da ovo sve instaliram na PC npr dajte samo ono sto mislite da je najbolje jedan za mp3 i jedan za video

kao sto rekoh:
https://help.ubuntu.com/community/Medibuntu
Otvori terminal:
Any Ubuntu Release and keyring:

sudo wget http://www.medibuntu.org/sources.list.d/`lsb_release -cs`.list --output-document=/etc/apt/sources.list.d/medibuntu.list; sudo apt-get -q update; sudo apt-get --yes -q --allow-unauthenticated install medibuntu-keyring; sudo apt-get -q update

onda ides:

sudo apt-get install non-free-codecs vlc audacious-plugins-extra smplayer

non-free-codecs → svi kodeci za pustanje video-audio fajlova (citaj k-lite codec pack za windows)
vlc -->> audio video player
audacious-plugins-extra → citaj audacious player nesto slicno kao winamp onaj stariji 5 verzija sa malim prozoricem za slusanje muzickih fajlova
smplayer → slicno kao vlc samo sto jos mozes pustati extra neke fajlove kao sto su real media

Imas jos tonu playera za linux pojedini koji se bas ne baziraju na mplayer je xine star dobar :slight_smile:
Na Ubuntu imas vec preinstaliran npr Totem i Rhythmbox dovoljan za pustanje i za tebe trenutno dovoljno.