Authorize.Net

Imal’ neko da je koristio Authorize.Net za Credit Card processing na web sitranici? Neke stvari mi nisu bas najjasnije… :frowning:
A na njihovom forumu su mi objasnili tako da i ono sto sam kon’to vise ne kontam. :slight_smile:

Ja sam radio jednom, sta neje jasno?

na mojoj stranici prvo odaberes stvari za shoppig cart (items.php), onda se logiras (login.php), pa onda pregledas sta kupujes (shopping_cart.php).
onda odaberes cime placas (payment_methods.php). CC processing by Authorize.Net ili PayPal ili “Send me Invoice” ili cekom nakon stoje roba primljena.
Za CC processing koristim SIM soluciju od Authorize.Net. Imam njihov sample code i napravio sam sim.php i kada se kada se odabere “CC” na Payment methods stranici prebacim kupca na sim.php koji sadrzi podatke… Znas vec kako to ide.
Otvori se CC form an https://test.authorize.net/gateway/transact.dll. Na mom Authorize.Net (test) account-u sam postavio da mi je Relay response page (stranica na koju ce biti poslani podaci koji su submit (kako se na bosanskom kaze “submit”?!?)) https://mysite.com/relay_response.php. U relay_response.php imam samo print_r($_POST). I kada submit CC form ja dobijem na ekranu POST red i sve sto je submit-ovano (mrzim kada moram engleske rijeci furati kroz padeze). Znaci fercera. Medjutim, ne kontam zasto je URL i dalje https://test.authorize.net/gateway/transact.dll and https://mysite.com/relay_response.php ako vec koristi relay_response.php fajl? U objasnjenju kaze da Authorize.Net radi tako iz sigurnosti i jos kojekakvih razloga. Ok. Neka im bude. Ali ja u tom fajlu ne mogu koristii $_SESSION niti povezati se sa mysql-om da napravi update sa informacijama koje su submitted?!? Zato sam u relay_respond.php uradio ovo

<script type="text/javascript">
function myfunc () {
var frm = document.getElementById("authdotnet");
frm.submit();
}
window.onload = myfunc;
</script>

<form method='post' action="https://mysite.com/thankyou.php" id="authdotnet">
<?php foreach ($_POST as $key => $value) { ?>
<input type="hidden" name="<?=$key?>" value="<?=$value?>">
<?php } ?>
</form>

i onda tu uradim update _SESSION, mysql-a i sve ostalo i onda pokazem sta je naruceno iopciju za printanje.

Na Auth.Net Community forumu tip mi uporno govori da je to pogresno, da mogu sve uraditi na relay_respond.php fajlu ali mi ne objasnjava kako.

Interesuje me da li je ovo ok, ili ja ne kontam neke stvari?

:frowning:

Ako sam te dobro skonto trebalo bi da imas ovako nesto postavljeno u sim.php:

<INPUT TYPE=HIDDEN NAME="x_relay_response" VALUE="TRUE"> <INPUT TYPE=HIDDEN NAME="x_relay_url" VALUE="Any valid URL">
Gdje je ovaj URL tvoj relay_response.php. Eh sad, on ce ti poslat rezultat transakcije koju ciko obavi na Authorize.Net stranici na taj x_relay_url i sve sto treba je da tu vidis jel proslo okej il nije i naravno uputis klijenta da ili proba opet ili odustane od kupovine.

Nije mi najjasnije tvoje objasnjenje, ako ti nije sta, de iscenzurisi kod gdje potrebno i zalijepi relevantne detalje na https://gist.github.com/ (lakse tu nego da se vucaramo po pastebinima).