Trebao bih da napravim alat koji bi radio automaciju OO paketa. Da li postoji nesto sto omogucava to a da nije JAVA/C/C++/Python Znam, ja sam pogledao sve sto sam mogao naci da omogucava automaciju i sada bih da skontam moze li jos neki paket kontrolirati OO izvana.
Pa znam da moze i Visual Basic, ali samo na windozama Proveo sam sate trazeci informaciju o tome kako kontrolisati OO paket izvana, tako da kontam da nema vise nista, izuzev pricanje TCP/IP-em, ali nisam nasao dovoljno dobru dokumentaciju o tome na OO stranici.
Sta meni treba je nesto da otvorim aplikaciju, ne kao object u memoriji, vec kao window i kada pritisnem neko dugme u mojoj aplikaciji da mi se upise u OO nesto, kada je nesto napisano u OO da ga mogu procitati u mojoj aplikaciji i tako to. Treba mi da napravim interaktivnu tutorial aplikaciju za OO koja bi bila cross platform. Kontam da sve ovo gore pobrojano radi, barem tako kazu, ali me interesuje da li ima nesto jos. Najbolje bi bilo kada bi se mogla OO otvoriti kao komponenta na window-u.
Hej, sta radi OO installer? Jel’ i sta pise u registrije? Koliko je to sto napise u registrijima potrebno za rad OO-a? Kontam da “raspakujem” OO na CD i da odatle vozim ovaj tutorial, pa me interesuje koliko je moguce to uraditi. Da li je moguce voziti OO bez da se OO “instalira” na masinu? Prakticno, da li je moguce imati OO sa CD-a bez prevelike muke? Ja nesto kontam da bi trebalo da bude OK sa svim dijelovima u jednom direktoriju, ali prije nego budem prisiljen formatirati disk, reko’ da pitam