Evo ja sam novi kao sta sami vidite pocetnik sam u linuxu… pa sam naletio na vasu stranicu sa namjerom da nesto naucim pun sam pitanja… i puno toga bi htjeo nauciti… pa evo za pocetak… da pitam jedno gupo pitanje jer svi na pocetku pitamo glupa pitanja…
Dali se BT4 može instalirat na kompjuter?kakv je to vrsta Linuxa? bio bi vam zahvalan trazio sam na google nisam nasao…
Linux me je poceo zanimat jer nemam doma net nego sam moro susjedu krekirat pa me znam da to ide najbolje preko linuxa … pa sam naletio na tutorial od jednog vaseg clana koji mi je puno pomogo…
I jos jedno pitance ako imate kakve knjige od linuxu… ja nemam bas nista… tj eknjige i ako mi možete dati da su na nasem jeziku… unaprijed hvala…
Backtrack je Linux distribucija koja je prvobitno bila bazirana na Slackware, zatim na Ubuntu, pa na kraju na Fedori (ili je obratno?) Sadrži kolekciju paketa za “sigurnosne primjene” koji se mogu doinstalirati na bilo koju drugu distribuciju ako znaš šta tražiš. Što se tiče knjiga na našem, na žalost nema puno više od onoga što se može naći pretražujući ovaj sajt i linkove na njemu. http://wiki.linux.org.ba/Linkovi
I da, moze se instalirati kao i svaka druga distribucija. Ja mislim da zadnja dolazi sa nekakvom skriptom za instalaciju na HD koja navodno olaksava taj proces (iako se nema sta olaksati ali eto).
MAXELL pogresan distro za pocetnika ! a sto se tice kakva je vrsta linuxa BT4 je pen testing distro nije za svakodnevnu upotrebu !
tako da je bolje da krenes sa opensuse , ubuntu , mint-linux distra koja su “malo” laksa za “savladati” !
ps. BT je ustvari distro koji je namjenjen da “pici” LIVE ne sa HD !