BackTrack Problem

imam problem sa BackTrack 4 R2

Pokusavao sam instalirati noviji firefox i kad ami je trazilo da dodam “neku komandu” na software list
ja nisam mogao otvoriti software list
inace novi sam na linuxu
jos me zanima dali bi mi kao pocetniku bilo bolje instalirati ubuntu (ranije sam imao ubuntu 9,04 ali imao sam problem sa zvucnom kartom

hvala unaprijed na pomoci

Hmmm, sta ti je tacno pisalo? Ukratko, instalacija paketa na novom Backtracku ide:

I nije ti Backtrack bas za pocetnike. Uzmi neki *ubuntu ili SuSe ili Fedoru.

prebacicu se onda na ubuntu evo skidam 10,10
valjda necu opet imati problema sa zvucnom

i imam odvojen prostor na HDD za linux sad me zanima da li cu sa svog linuxa moci pristupiti local disk D na winu da koristim stvari odatle

Da, moći ćeš pristupiti svim particijama na disku. Na Ubuntu bi odmah nakon instalacije trebao na desktop-u imati prikazane sve particije/diskove.

Ne bi, samo kad se mountaju. Ali to se moze uraditi klikom na ikonu u Places meniju :stuck_out_tongue:

Koliko ja znam NTFS nije automatski moutovan, dakle na desktopu ne bi trebala biti ikona.

Ali naravno to se može podesiti u /etc/fstab fajlu (ima fino objasnjeno ovdje sve o fstabu: http://wiki.linux.org.ba/Fstab , mada mislim da bi trebalo update taj doc sa vise informacija o ntfs-3g).

Dečki, Ubuntu mount-a automatski Windows particije by default. Tvoje je samo prilikom instalacijske procedure da definišeš mount point, naravno, ali to je trivijalno (i ide kroz GUI).

btw na novim verzijama ne treba ni to