Postovanje i pozdrav svima,
ne bih zelio nikog da vrijedjam al imam par zamjerki sto se tice ovog foruma. U koliko nadjete neke stvari ne dorecene ili neispravno napisane,
e pa nisam nes spavao, imao sam ispit koji necu poloziti, i jos imam jebenu (uuupppsss, ban) nervozu zbog svega ostaloga. I jos kad vidim da mi frenda, kojeg dobro ne poznaju, znog kojeg bi ruku dao, banuju sa foruma, e pa stvarno, vrijeme je i da ja nes kazem, ak ne zamjerate …
Naime ovo je prvi put, u vec, koliko, 5-6 godina, otkako ja znam za ovaj forum da neko bude banovan. Prvi put, a vjerujte znamo se dugo i znamo u
kakvim je sve fazama bio ovaj forum …
Nisam procitao post doticnog, ali isto tako necu reci da se zalazem za njega niti za bilo koga drugog, samo govorim svoje misljenje …
Samo mi par stvari nije jasno. Ako covjek kaze svoje misljenje na forumu, i ono nije u odgovarajucoj moralnoj, kulturnoj i vec ko zna kakovoj
formi iskazano, do sada je samo brisano, ali se korisnici nisu banovali. Samo su opominjani, i tak to, al ne, nikad nisu bili banovani.
Mogu reci da sam i ja imao svojih ispada, i ja sam ulazio u rasprave i sve ostalo, nisu nam se uvijek misljenja podudarala, al sve je bilo ok.
Svako ima svoje misljenje i neka ga zadrzi. Neka ostali clanovi pocnu pratiti diskusiju i vide kako se, ponekad, clanovi koji upravljaju ULK-om znaju
posvadjati i izvrijedjati, samo kazem …
A sad malo …
Al sve se promjenilo. Stari clanovi foruma (poput mene i jos nekih) poceli su napustati forum i sve obaveze vezane na ULK, dolazili su novi clanovi,
tz. skolarci, koju su, najednom, u par mjeseci postajali “linux experti” u pojedinim podrucijima, administrali i moderirali forumum (prije ko je bio admin i mod bio je i “faca”), imali svjeze ideje za ULK, poceli da se igraju, no sad sa pravim “igrackama”, a ne sa “auticima” ili pak nekim djecijim igricama.
No najvise me iznenadilo sto su se stari clanovi, koji su stariji od mene, s ovim “mladim” (sad su experti) poceli vracati u svoja djetinjstva i poceli im
pomalo popustati, davati ideje kako da se igraju … Uh, joj, al se ja napisa, al nema veze, imam cijelu noc …
I tako, ja, crazy_m iliti Mirza Nakicevic, iliti clan upravnog odbora, iliti Linuxsas, ili vec ko, imam zamjerke na rad ovog foruma, al ne samo njega nego
i Udruzenja, jer mi se cini, iz godine u godinu, da ovo Udruzenje, posataje poput “babinog zuba”, tj. sve klimavije i klimavije, nece ljudi da se vise
interesuju, jer nemaju zato, gube ovo “druzenje” i duh linux-a, uzivanja rada na njemu i svemu ostalom …
Svi me vec dugo godina znate, i znate kako sam pocinjao, i znate, koliko toliko, koliko znam i koliko sam naucio, al Vas sad molim da se prestanete preseravati, jb***i jedne druge, tjerati ljude s foruma, banovati ljudi, igrati se glupih i bezveznih igrara, davati izvrsnu “podrsku i pomoc” svima koji Vam se obrate za istu.
To je od mene. Posto nemam admin ovlastenja, molio bih Adisa ili nekog da mi skinu ovlastenja moderatora, a, uskoro cu se javiti, za brisanje,
korisnickog imena i, vjerovatno, e-mail-a, jer prije je bilo kad imas e-mail na linux.org.ba onda si ga i stvarno zasluzio…
Ja vise necu dolaziti na forum poslije zakljucavanje ovog posta.
I MOLIO BIH ADMINA I MODERATORE DA NE BRISU OVAJ POST.
Pozdrav za sve, bilo mi je drago ovdje sudjelovati, i sve ostalo, al ovo nije vise “onaj” forum niti su vise ovdje ljudi kosto su bili …
Puno pozdrava,
Mirza Nakicevic