Battle For Wesnoth

Battle For Wesnoth (u nastavku wesnoth) je FTBS - Fantasy Turn Based Strategy, potezna strategija u izmišljenom svijetu zvanom Wesnoth.

Igra je urađena u C++ programskom jeziku i do maximuma iskorištava SDL sistem.

Karakteristike:

• 2D VEOMA SIMPATIČNA grafika na heksagonalnom terenu
  • Takođe simpatični zvukovi i muzika
  • Niska zahtjevnost, nešto sa 700 MHz bi bilo dovoljno, mislim, p4 je ipak preporučljiv sa drajverima za grafičku kartu
  • 6 zaraćenih rasa
  • mnoštvo jedinica koje napreduju dobijajući levele kao u RPG igrama
  • odlična multiplayer podrška

i tako dalje …

Uvjerite se sami !

Uskoro bi trebala izaći verzija 1.0, trenutna verzija je 0.9.7
Igra je opisana i u nekim gamerskim časopisima, etc,

check this out
http://wesnoth.org

… i jako ruzno izgleda :))), prica joj je bezveze … :slight_smile:

Hm … mogli bismo je lokalizirati :wink:

[quote]… i jako ruzno izgleda :))), prica joj je bezveze … :slight_smile:

Hm … mogli bismo je lokalizirati ;)[/quote]

Ja to već i radim. Nažalost (tj. nažalost po vas, za mene je to cool :slight_smile: ) ja sam prevodio na ekavski izgovor a pisao sam ćirilicom :slight_smile:

Mada sam jasno stavio do znanja na forumu (forum.wesnoth.org) da ću pomoći bilo kome sa balkana u prevođenju …

Pa šta kažete? Da je prevedemo - evo da se dogovorimo - na Srpsko Hrvatski :wink:

Ma ko šiša prevod, bezze je što sam ga i započeo. kad rijetko ko igra tu igru odavde. Uskoro će taj isti prevod i biti isključen iz public releasea jer nije 100% (a to je jaaako velik posao). Poenta je - igra je po glasanju sprovedenom na happypenguin.org najbolja OpenSource strategija pa vi vidite. Grafika postaje bolja svakim izdanjem i nema igre koja konstanto napreduje kao wesnoth.

100% sigurna investicija 8)

Ma grafika je odlicna a i zvuk je nadprosjecan za vecinu OS igara … da ne pricam o kompletnosti.