Belaj: kerneli 2.6 i vise ne podrzavaju promise fasttrack!

zbavio ja fino SuSe 10.0 RC1 i ja ga install…

odmah na pocetku installacije sam primjetio da mi ne spominje RAID…

i poslije, nakon instalacije kada mi se particije sa HDDa koji je na RAIDu nisu pojavile, ja sam otisao u opcije i na LVBu(mislim) pojavi mi se isti prozor ko na pocetku instalacije SuSe 9.3 Pr0 na kojem pise da kernel 2.4 podrzava neke RAID kao sto su promise fasttrack (to jest na onom 9.3 pro suse-u), ali da kernel 2.6 ne podrzava !. Kaze, koliko sam ja razumio da na portal.suse.com mozemo skinuti neke programe koji sluze za koristenje HDDova na RAIDu.

i posto sam na suse 10ci, pogledam info o njemu kad, bez cuđenja: kernel 2.6 kao sto se i ocekivalo… ali cojece … NEAM HDDa koji je na RAIDu !

eh… jel ko bio u slicnoj situaciji, i ako ju je uspjesno rijesio nek mi molim vas objasni, bilo to da moram vratit kernel na 2.4 (ako je to moguce) ili neke nove kruce da instaliram… help pls… :smiley:

ja dok sam na staroj ploci imao raid jedino sam suse 9.1/9.2 i fedoru mogao na taj raid instalirati bez problema…
isto mi je bio promose fastrack (ne mogu se sjetiti tacno koji) ali nisam uspio na drugim distroima uopste vidjeti taj raid (da budem iskren nakon par dana zezanja sam i odustao)

Zašto mijenjati kernel? može se na tim starim distroima updatovati sve maltene osim kernela :slight_smile: naravno iz source koda.

moz’s ti :smiley:

stani malo, de reci koji ti je kontroler ?

Mandriva 2005, Debian Sarge i Slackware su nove distribucije koje imaju opciju 2.4 kernela.

Promise FastTrack

koji tacno kontroler. imas u 2.6 kernelu promisovih fasttrack kontrolera tonu podrzanih.