Beryl i slackware 11

Helem, ja htio da postimam Beryl na Slacku 11 malo da cackam. Skinuo pakete :

http://wiki.beryl-project.org/wiki/Install_Beryl_on_Slackware
http://web.tiscali.it/meskalamdug/aiglx-en.html

Instalirao bla bla i beryl proradio. Tj radi OpenGL dio i radi beryl-manager aplikacija koja to ukljucuje/iskljucuje. E sad fora je sto ima beryl-settings aplikacija koja je u stvari glavna kad je konfiguracija u pitanju (mijenjaj efekte, mijenjaj postavke prozora i sl). I tu je nazalost zapelo.

Beryl-settings je programiran sa pygtk bibliotekama i ja sam fino sredio sve to (najnovije kompajlirao, i dependecyje) i on fino kad se pokrene prijavi da mu je nepoznata graficka datoteka, tj. padne na ucitavanju glupe SVG ikonice. Ima jos i beryl-settings-simple koji cak fino i kaze da ne moze ucitati tu-i-tu svg ikonicu. E sad, posto je jedan od paketa najnoviji librsvg, ja ga fino removepkg, pa skinem najnoviji i fino ga kompajliram al dzaba.

I sad imam situaciju da pygtk-demo radi, da svgviewer koji dodje sa librsvg uredno radi, samo ova glupa aplikacija nece, a posto se radi o py skripti ldd je naravno beskoristan. Pomoć dobrodosla, jer sam ja digao ruke.

Pogledaj ovo:
http://forum.beryl-project.org/viewtopic.php?p=14233

Nista, sinoc sam maltene pola dropline gnomea instalirao trazeci ono sto mi fali, i skontao sam otprilike koji paketi fale, ali jos uvijek ne radi :frowning:
gledam po beryl-forumu, ima jos ljudi koji se zale na slack 11, ali niko ne zna konkretno. Nista, sacekacemo finalni 0.20 beryl

absBrain, nema to veze do verzije beryl-a vec do slackware itself. Ako pratis guide na beryl-project.org za slack, mozes mozda proc, al ako imas nvidia karticu. I nemoj koristit pakete tamo navedene, za slack, nevaljaju, kompajliraj na xorg 7.1.

I drugo dropline gnome, wtf o_O? Beryl najnormalnije radi na KDE.

Joj da znas kako je tesko ukinuti dropline…

Mozda da probas sa gware ili freerock? Dropline je postao primjer kako slack paketi ne trebaju izgledati; a da ne govorim kako rusi sve moguce ideologije koje je slackware gradio godinama.