radi ko brzi voz… nešto su opasno optimizovali…
ps:
rm -rf ~/.beryl*
rm -rf ~/.emerald*
pps:
naravno da je na ubuntu …
skonto sam neke male cake ako bude neko skidao nek se javi…
hint: aquamarine, reload window manager…
radi ko brzi voz… nešto su opasno optimizovali…
ps:
rm -rf ~/.beryl*
rm -rf ~/.emerald*
pps:
naravno da je na ubuntu …
skonto sam neke male cake ako bude neko skidao nek se javi…
hint: aquamarine, reload window manager…
Da napravimo Aldin-only galeriju ?
žemo
Ne ne ne… Aldin-only forum (sa galerijom naravno) ali treba pažljivo odabrati temu za forum.
Beryl 0.1.4 ima problema ako se koristi emerald window manager na kojeg je većina korisnika navikla, međutim postoje još dva: Heliodor i Aquamarine. Emerald ima problema sa glib-om tako da se teme ne mogu promijeniti niti se beryl-settings može pokrenuti.
Al je brz’
[quote=Emx]Beryl 0.1.4 ima problema ako se koristi emerald window manager na kojeg je većina korisnika navikla, međutim postoje još dva: Heliodor i Aquamarine. Emerald ima problema sa glib-om tako da se teme ne mogu promijeniti niti se beryl-settings može pokrenuti.
Al je brz’ :)[/quote]
eh tu sam vas čeko ja mogu mijenjati teme kada koristim beryl-manager + emerald-theme
finta je da poslije odabira teme (koja se ne učita momentalno kao kod prethodnih verzija) odeš na reload “windeco” i taadaaa
[quote=aldin]eh tu sam vas čeko ja mogu mijenjati teme kada koristim beryl-manager + emerald-theme
finta je da poslije odabira teme (koja se ne učita momentalno kao kod prethodnih verzija) odeš na reload “windeco” i taadaaa[/quote]
Hvala, sad je OK, i da napomenem da je Heliodor ustvari metacity window decoration koji ima opcije wobbly windowa i ništa više. (izgleda potpuno isto kao Ubuntu metacity window decoration, smeđkast)
gdje ce bit ljepse od plastik.e ???..nemojte djaba pricat
aquamarine:
alt+f2 “kcontrol” -> appearence-> window decoration-> choose one
heliodor:
sys->pref->theme-> chose one
4both reload, pa neće biti “smeđkast”
ps:
@emir tj. biće ti onaj windeco koji je trenutno na KDE odnosno GNOME
@change btw meni je plastik među najljepšim kdewindeco-ima too, mada je fin i linspireclear by everaldo
ipak preporučujem emerald+reloadiranje, “ovi” se znaju malo pomiješati… + theme darklight gnome-look.org
pps:
nije loše ovo “portanje” windeco-a što je ubačeno
emire kako tvoja ati karta?
kod mene super ovaj 0.1.4 hem su ga ubrzali, hem sam ja “izbildo” najnovije drivere --buildpkg Ubuntu/edgy
ATI X1300XT i fglrx driver
Mada…
OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc.
OpenGL renderer string: Radeon X1600 Series Generic
OpenGL version string: 2.0.6011 (8.28.8)
[quote=Emx]ATI X1300XT i fglrx driver
Mada…
OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc.
OpenGL renderer string: Radeon X1600 Series Generic
OpenGL version string: 2.0.6011 (8.28.8)
[/quote]
ovaj ti driver star (jel sa repos-a) probaj buildati najnovije, meni su dobri…
hint:
./ati* -h
treba ti još koji paketić za buildanje deb paketa
Znam da je ovo pitanje malo zastarilo,ali,sta cete moram da ga postavim.Imao sam beryl instalisan do prije par dana i sve je funkcionisalo kako treba i onda je na jednom poceo da steka u stvari emerald sam je promjenio temu i nisam mogao da je vratim,neki prozori su se otvarali cisto bjeli(terminal).Onda sam deinstalisao beryl i emerald i sljedio upustva sa stranice:http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu_Edgy#How_to_install_Beryl.2FAIGLX_.28Nvidia.29
sve je bilo OK do djela gdje kaze add this to xorg.Poslje sam izgubio graficko sucelje i sta onda kao i svaki newbie reinstalacija.Sada nema beryla a xorg mi izgleda ovako :
Section "Device"
Identifier "Videocard0"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
BoardName "GeForce 7600 GT"
EndSection
Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Videocard0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24
Option “metamodes” "1280x1024 +0+0; 800x600 +0+0; 640x480 +0+0"
SubSection "Display"
Depth 24
Modes “1600x1200” “1280x1024” “1024x768” “800x600” "640x480"
EndSubSection
EndSection
Jel neko moze da mi kaze gdje sam pogrijesio i sta da uradim da nenapravim istu gresku drugi put.Unaprijed zahvalan.
kad instaliraš (K)Ubuntu napraviš rezervnu kopiju xorg.conf-a (a možeš i ostalo, što se često mijenja, recimo /boot/grub/menu.lst, /etc/fstab itd.)
sudo cp /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf_backup
kad padne X onda, CTRL+ALT+F6 (ili F1,F2…F5), kad te prebaci u konzolu onda se logiraš i vratiš X na defaultni xorg.conf, znači:
sudo cp /etc/X11/xorg.conf_backup /etc/X11/xorg.conf
Sta mislite da li ce Compiz piciti na ati grafi sa 16mb i p3 mashini 1200mhz i 256 rama (756)…kontam uzet compaq evo 410c
al mi je frka radi performansi
Letio je na 8 MB Intel 82845g grafičkoj koja je uzimala 8 MB od RAMa (kojeg je bilo 256) uz Celeron 2.8 GhZ procesor. I to je sve jedan laptop