Beryl v.0.1.4 probajte

radi ko brzi voz… nešto su opasno optimizovali…

ps:
rm -rf ~/.beryl*
rm -rf ~/.emerald*

pps:
naravno da je na ubuntu …

skonto sam neke male cake ako bude neko skidao nek se javi…

hint: aquamarine, reload window manager…

Da napravimo Aldin-only galeriju :stuck_out_tongue: ?

žemo

Ne ne ne… Aldin-only forum (sa galerijom naravno) :wink: ali treba pažljivo odabrati temu za forum.

Beryl 0.1.4 ima problema ako se koristi emerald window manager na kojeg je većina korisnika navikla, međutim postoje još dva: Heliodor i Aquamarine. Emerald ima problema sa glib-om tako da se teme ne mogu promijeniti niti se beryl-settings može pokrenuti.
Al je brz’ :slight_smile:

[quote=Emx]Beryl 0.1.4 ima problema ako se koristi emerald window manager na kojeg je većina korisnika navikla, međutim postoje još dva: Heliodor i Aquamarine. Emerald ima problema sa glib-om tako da se teme ne mogu promijeniti niti se beryl-settings može pokrenuti.
Al je brz’ :)[/quote]
eh tu sam vas čeko ja mogu mijenjati teme kada koristim beryl-manager + emerald-theme

finta je da poslije odabira teme (koja se ne učita momentalno kao kod prethodnih verzija) odeš na reload “windeco” i taadaaa

[quote=aldin]eh tu sam vas čeko ja mogu mijenjati teme kada koristim beryl-manager + emerald-theme

finta je da poslije odabira teme (koja se ne učita momentalno kao kod prethodnih verzija) odeš na reload “windeco” i taadaaa[/quote]
Hvala, sad je OK, i da napomenem da je Heliodor ustvari metacity window decoration koji ima opcije wobbly windowa i ništa više. (izgleda potpuno isto kao Ubuntu metacity window decoration, smeđkast)

gdje ce bit ljepse od plastik.e ???..nemojte djaba pricat :smiley:

aquamarine:
alt+f2 “kcontrol” -> appearence-> window decoration-> choose one

heliodor:
sys->pref->theme-> chose one

4both reload, pa neće biti “smeđkast”

ps:
@emir tj. biće ti onaj windeco koji je trenutno na KDE odnosno GNOME

@change btw meni je plastik među najljepšim kdewindeco-ima too, mada je fin i linspireclear by everaldo

ipak preporučujem emerald+reloadiranje, “ovi” se znaju malo pomiješati… + theme darklight gnome-look.org

pps:
nije loše ovo “portanje” windeco-a što je ubačeno

emire kako tvoja ati karta?

kod mene super ovaj 0.1.4 hem su ga ubrzali, hem sam ja “izbildo” najnovije drivere --buildpkg Ubuntu/edgy

ATI X1300XT i fglrx driver
Mada…

OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc. OpenGL renderer string: Radeon X1600 Series Generic OpenGL version string: 2.0.6011 (8.28.8)

[quote=Emx]ATI X1300XT i fglrx driver
Mada…

OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc. OpenGL renderer string: Radeon X1600 Series Generic OpenGL version string: 2.0.6011 (8.28.8)
[/quote]
ovaj ti driver star (jel sa repos-a) probaj buildati najnovije, meni su dobri…

hint:
./ati* -h

treba ti još koji paketić za buildanje deb paketa

Znam da je ovo pitanje malo zastarilo,ali,sta cete moram da ga postavim.Imao sam beryl instalisan do prije par dana i sve je funkcionisalo kako treba i onda je na jednom poceo da steka u stvari emerald sam je promjenio temu i nisam mogao da je vratim,neki prozori su se otvarali cisto bjeli(terminal).Onda sam deinstalisao beryl i emerald i sljedio upustva sa stranice:http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu_Edgy#How_to_install_Beryl.2FAIGLX_.28Nvidia.29
sve je bilo OK do djela gdje kaze add this to xorg.Poslje sam izgubio graficko sucelje i sta onda kao i svaki newbie reinstalacija.Sada nema beryla a xorg mi izgleda ovako :

Section "Device"
Identifier "Videocard0"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
BoardName "GeForce 7600 GT"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Videocard0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24
Option “metamodes” "1280x1024 +0+0; 800x600 +0+0; 640x480 +0+0"
SubSection "Display"
Depth 24
Modes “1600x1200” “1280x1024” “1024x768” “800x600” "640x480"
EndSubSection
EndSection

Jel neko moze da mi kaze gdje sam pogrijesio i sta da uradim da nenapravim istu gresku drugi put.Unaprijed zahvalan.

kad instaliraš (K)Ubuntu napraviš rezervnu kopiju xorg.conf-a (a možeš i ostalo, što se često mijenja, recimo /boot/grub/menu.lst, /etc/fstab itd.)

sudo cp /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf_backup

kad padne X onda, CTRL+ALT+F6 (ili F1,F2…F5), kad te prebaci u konzolu onda se logiraš i vratiš X na defaultni xorg.conf, znači:

sudo cp /etc/X11/xorg.conf_backup /etc/X11/xorg.conf

http://forum.linux.org.ba/viewtopic.php?id=3686

Sta mislite da li ce Compiz piciti na ati grafi sa 16mb i p3 mashini 1200mhz i 256 rama (756)…kontam uzet compaq evo 410c
al mi je frka radi performansi

Letio je na 8 MB Intel 82845g grafičkoj koja je uzimala 8 MB od RAMa (kojeg je bilo 256) uz Celeron 2.8 GhZ procesor. I to je sve jedan laptop :slight_smile: