Besplatni CDovi

Za razliku od Edgy Eft (6.10) izdanja Ubuntu Linux distribucije, na ShipIt servisu je moguće potpuno besplatno naručiti novu verziju, 7.04 (Feisty Fawn).
Putem ShipIt servisa moguće je naručiti manju količinu medija (najviše 3 CDa, a za korisnike koji su na različiet načine doprinijeli Ubuntu 10 CDova - 8xi386 i 2x64bit). Za naručivanje trebate biti registrovani na Launchpad web sajt. Ako niste registrovani, možete to učiniti jako brzo.
CDovi su dostupni za naručivanje od 11. aprila.

Ček mala ispravka - sad je moguće uzeti do 3 diska na normalan način. Drugo, ja se sjećam da sam naručio 6.10 jedno desetak komada i stiglo mi je, tako da ne kontam u čemu je razlika?

Provjerio sam maloprije; normalno je moguće naručiti maksimalno 10 diskova - 10 Ubuntu CDs (8 PC Edition, 2 64-bit PC Edition), a 6.10 je bio dostupan zato što je preostalo nekih zaliha koje su bile namijenjene LoCo timovima.

Mozda ti kao clan tima emx mozes naruciti vise - ni kod mene ne moze vise od 3 komada …

OK :wink: Isplati se biti Ubuntu member :stuck_out_tongue:

zar nemaš ovo 10=8+2 ?

Ne …
kdo mene toga nema

Nema ni kod mene - moguce zato jer sam ih do sad “ojadio” za jedno dvadesetak komada? :smiley:

Vama “newcomerima” sa 0 karma bodova na Launchpadu je, izgleda, dostupno najviše 3 CDa, a drugima sa određenim brojem bodova je dostupno 10 CDova. Tako je barem prema onome što sam saznao na #ubuntu @ freenode.

Vrlo vjerovatno.

a kome treba vise od 1 cd.a???

taj argument da se moze podijeliti nije opravdan jer lakse je presnimit cd/dvd nego cekat na njega…

change: kad dadnes ljudima onako saren cd draze im je nego presnimljeni + ako narucis 10 ili narucis 1 u isto vrijeme ce ti doci (u sklopu jedne narudzbe) tako da nema potrebe da cekas :slight_smile:

Ozbiljno misliš? Kontam uložiti 60ak KM u pržač sa lightscribe-om, pa me zato interesuje.

Pa mislim …
Jednostavno ljepse izgleda kad je odstampano na neki nacin nego kad je napisano flomasterom. Izgleda kao “original”. Naravno kod ubuntua sam takodje mislio i na omot itd …

Za tačno 15 dana stigao je Ubuntu Feisty Fawn! (moj poštar je najbrži :)) Za one koji ga još nemaju, evo par slika (kliknite na sliku da otvorite veću)

@vedran: Lightscribe + Labelflash se definitivno isplati. Znam jer sam probao :wink:
P.S. nadam se da nećete koristiti moje lične informacije sa kutije.

Плаћа ли се поштарина на то? Ако да, колико?

Ne placa se postarina. Mada se postar nece buniti ako ga castis hladnim pivom kad ti donese posiljku :-). Ja sam je dobio pre dva dana,3 Ubuntu diska, sad jos cekam Kubuntu CD-e.

ja sam narucio 3 CD (2PC+1PC 64bit)
jel dodje samo ubuntu ili i kubuntu

[quote=Ico]ja sam narucio 3 CD (2PC+1PC 64bit)
jel dodje samo ubuntu ili i kubuntu[/quote]
za kubuntu se obrati ovdje:
https://shipit.kubuntu.org/