Besplatno 1GB webhostinga :)

Evo samo da javim zadnju vijest sa pola :slight_smile:

Nakon svega ovog, i godina, odlucili smo za nesto potpuno ludo :slight_smile:

Svima kojima treba hosting …

www.abshost.net

Dobijete Unlimited svega, za sada je to 1GB prostora i 20GB prometa, samo u svojoj aplikaciji “budite normalni”.
Server je na CentOS linuxu, Quad 3Ghz Xeon, 3GB ram, Cpanel, itd… itd…

Eto zelimo i mi krenuti ispocetka sa ovom “ludom” idejom, i po uzoru na RedHat, Suse, pa evo sad i linspire prepostiti sve community-u.

Izvinjavam se ako ovo ne smije bit (reklama fakticki), al fakat smo prvi u svijetu mi iz ove “grozne” zemlje sto radimo nesto ovako. Da zaboravio sam rec da je sve u duhu linuxa, pa tako je i ovaj webhosting besplatan. Ako ima sponzora (pored google-a) nek se jave :wink:

De mi reci - ima li rails ? Ako ima odmah uzimam :wink:
Eh da i zanima me mogu li ja svoje google reklame stavljati tu :slight_smile:

Ima nema sta nema ba, i mozes stavit reklame, reklame su samo pokazane na nasem siteu jer su to nam jedini sponzori za sada :slight_smile:

Eh to je onda odlicno :wink: … kupujem :wink: Prijavicu se kad nabavim domenu. Rezervisi mi mjesto :wink:
Evo kliknuo sam ti na par ads linkova … :slight_smile:

Mozes i od nas kupit domen, mozes vidjet to pod http://abshost.net/?request al te ispadne 13eura godisnje.

Svaka čast na ideji i implementaciji. I ne vidim što je problem i ako je reklama. upravo nam treba više ovakvih stvari.

Odlicna ideja. Bravo.

Haj sastavi ukratko sto sve nudite pa cu vidjeti da u INFO-u objavimo to kao vijest.
Posalji to na mojeime_monkey_info_ba

@Alzan,

U slucaju da oces stvarno da se to napise na INFO kao vijest, najbolje bi bilo da ti se da account, pa da se logas u control panel pa da vidis sta ime jer je absurdno govorit cega sve ima. Npr sami, dio Fantastica ili Script Library gdje se guraju sve scripte i korisne stvarcice koje je moguce instalirat u par sekundi imaju na tone stvari.

Jest to sve reklama i sve, al ovo je stvarno potpuna nova ideja i pristup nasem svim dragom webhostingu :slight_smile:

Npr evo od scripti samo Fantastico ima:

Blogs
b2evolution
Nucleus
pMachine Free
WordPress

Content Management
Drupal
Geeklog
Joomla
Mambo Open Source
PHP-Nuke
phpWCMS
phpWebSite
Post-Nuke
Siteframe
TYPO3
Xoops

Customer Relationship
Crafty Syntax Live Help
Help Center Live
osTicket
PerlDesk
PHP Support Tickets
Support Logic Helpdesk
Support Services Manager

Discussion Boards
phpBB2
SMF

E-Commerce
CubeCart
OS Commerce
Zen Cart

F.A.Q.
FAQMasterFlex

Guestbooks
ViPER Guestbook

Hosting Billing
AccountLab Plus
phpCOIN

Image Galleries
4Images Gallery
Coppermine Photo Gallery
Gallery

Mailing Lists
PHPlist

Polls and Surveys
Advanced Poll
phpESP
PHPSurveyor

Project Management
dotProject
PHProjekt

Site Builders
Soholaunch Pro Edition
Templates Express

Wiki
TikiWiki
PhpWiki

Other Scripts
Dew-NewPHPLinks
Moodle
Noahs Classifieds
Open-Realty
phpAdsNew
PHPauction
phpFormGenerator
WebCalendar
Extras
Language
Side menu appearance
Email notifications

Zato kazem da bi ako ce to stvarno u info da se da account pa da se vidi sta ima i kako je. Molio bi za PM jer ovo u vezi email-a nisam shvatio.

Javim ti se vjerovatno tek iza praznika :slight_smile:

Moze vala i ja sam … ti si PM-an sa accountom pa se “igraj”. Ako ostali imaju kakvih “sugestija” ili “pohvala” javite se.

Pa ja upitah ima li rails - misleci na “ruby on rails” - ti rece “ima svasta”. Nesto ne vidim to u listi featuresa :)) Pa jel ima ili nema ?

Btw. nemojte shvatiti kao neki flame ovo - ponuda je jako dobra i bez ovoga sto ja trazim :slight_smile:

Da upravo sam o Ruby On Rails i pricam.

Pa ziv bio stavi veliku reklamu na prednju stranicu :slight_smile: I postavi na www.digg.com clanak o tome - ima da dobijes 300 ljudi odmah :slight_smile:
Bices jedini koji nudi ruby on rails sa 1 GB prostora i 20 gb bandwidtha … najvece sto sam ja nasao s ror-om je 100 MB prostora i 1 GB bandwidtha …

Eto diggo sam :slight_smile:

http://digg.com/linux_unix/digg

Fino je to, ja nebi da to bude za “svakog” free recimo da na ovaj način poguraš BIh WEB stranice. Ja kad sam tražio hosting sponzora to je bila nemoguća misija…

a na koji si nacin trazio sponzora? toliko je hosting firmi u BiH nastalo iz nicega… zar se nijedna nije ponudila da ti sponzorira projekt?

Pozdrav

Ice

Eto,

Trazi onda od nas jest da je hip-hop al to me se ne tice dokle god je tu neki potencijal TJ znanje. Mi cemo rado sponzorirat nase, al nasi su obicno “klosari” kojima je mrsko i da procitaju onu bar request stranicu pa da znaju bar da napisu vise od jedne ako ne i citavu recinicu u aplikaciji.

Btw.nudite li registraciju .ba domene? … izgleda da moram direktno kod utica zbog toga …

Ba domene moraš preko utica reg.

A kako sam tražio hosting?

Znači ništa posebno od 100mb do 500mb sa nekih 5gb trans slao sam jedno 50 mailova raznim ljudima koji nude hosting i ništa nema džabe.

Pa sam mislio na ovaj način da ponudim možda konstruktivan prijedlog abshostu da urade takvo nešo jel to je problem koji sam ja imao prije par mjeseci.A u razovoru sa ostalim kolegama zaključio sam da bi ovako nešto super bilo naročito za bih web.

Poz.

E ovo je baš kao iz snova sve !!!

Abs, možeš li da mi instaliraš Plone2, ili da sam pokušam? (nisam siguran da li je uopšte i moguće, lol, nikad nisam sam instalirao plone)