Čekam još neke detalje na mail, tako da će za početak ovaj post biti relativno kratak, ali ne manje radostan.
Možda se neki i sjećaju Samirovog posta, ili moje prvoaprilske šale. Eh sad, vjerovali ili ne, projekat BHLD 2.0 prošao je na konkursu Federalnog ministarstva za finansije(?). Nosilac projekta je ETF, mr. Samir Ribić (aka megaribi).
Malo smo u četvrtak diskutirali, “važna pitanja” (koja distro, lol) i ona malo “manje važna” (lokalizacija). Uglavnom, mislim da je konsenzus bio: popularna distro (npr. Ubuntu), sa “slax” tehnologijom (linuxlive skripte, aufs+squashfs+LZMA). Akcent na što manje odstupanja od upstreama, i jednostavnost developmenta. Konačni produkt bi trebao biti neki Live CD koji se može instalirati, a vjerovatno bi mogli imati i DVD i USB boot stick kao nusprodukte.
Druga važna tema projekta jeste lokalizacija i pisanje dokumentacije. Tu ćemo koristiti naš Pootle, a probaćemo iskoristiti i prijevode naših susjeda. Biće tu i maratona i sličnih manifestacija u dobro poznatom ULK stilu.
Tražim wikimastera da počisti stare wiki stranice, te da mi neko dobaci projektnu dokumentaciju
Ko čeka, taj i dočeka
P.S.
Btw, megaribi je već napravio 2 demo LiveCD-a. Sam. How cool is that?